• 14 Eylül 2026, Pazartesi 07:48

40 yıllık çalışanına hırsızlık suçlaması

Aydın'ın Çine ilçesindeki Pelin Eczanesi’nin sahibi Sabri Soydar, yaklaşık 40 yıldır eczanede çalışan Tuncay Özcan hakkında sosyal medyada suçlamalarda bulundu.

Soydar, “Uzun zamandır eczanemizden hırsızlık yaptığı yolundaki iddialar üzerine, güvenlik kamera görüntülerinde para hırsızlığı görüntülerinin görülmesi üzerine kendisinden emniyet makamları nezdinde şikâyetçi olduk” ifadelerini kullandı. Özcan’ın 12 Eylül 2026 tarihinde işten çıkarıldığını ve konunun yargıya taşındığını bildirdi.

Paylaşım beraberinde önemli sorular getirdi. İlaç, satış, kasa ve muhasebe hareketlerinin kayıt altında tutulduğu bir eczanede para eksikliği neden mali kayıtlardan değil, kamera görüntülerinden anlaşıldı? Kasa ile muhasebe kayıtları arasında fark var mıydı? İşletmede kayıt dışı işlem yapılıyor muydu?

İşverenin emniyete başvurması hukuki bir adımdı. Ancak yargılama tamamlanmadan çalışanın adını açıklayarak hırsızlıkla suçlaması da tartışma yarattı. Özcan’dan ise henüz açıklama gelmedi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.