Takip Et
  • 10 Haziran 2024, Pazartesi 12:36

Aydın’da kene vakaları başladı: 13 gündür tedavi görüyor

Aydın’ın Çine ilçesinde vücuduna yapışan keneyi koparan 54 yaşındaki Mustafa Çetin'in, 13 gündür tedavi altında olduğu öğrenildi.

Çine’nin Bölüntü Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mustafa Çetin’in, yaklaşık 2 haftadır Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında olduğu belirtildi. Çetin’in vücuduna yapışan keneyi kopardığı için kan değerlerinin bozulduğu ifade edildi.

“KENEYİ KOPARTMADAN BİR SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURSUNLAR”

Kendisine ait bahçede çalıştığı esnada vücuduna kene yapıştığını fark ettiğini söyleyen evli ve 2 çocuk babası Mustafa Çetin, vatandaşlara uyarıda bulundu. Kendi imkanlarıyla keneyi koparttığı için uzun süre tedavi gördüğünü dile getiren Çetin, “Kendi ihtiyacımız kadar sebze yetiştirdiğimiz bahçede çalışırken vücuduma 2 kene yapıştığını fark ettim. Birisini kendim kopardım ve bir süre sonra kendimi iyi hissetmediğim için Çine devlet Hastanesi’ne gittik. Orada diğer kene alındı ve kendi koparttığım kenenin kan değerlerime zarar verdiği ortaya çıktı. Değerlerimdeki bozulma arttığı için ADÜ Hastanesi’ne sevk edildim. 13 gündür tedavi görüyorum ama doktorum durumumun iyi olduğunu ve bugün taburcu edileceğimi söyledi. Keneyi kendim kopartmasaydım bunlar başıma gelmeyecekti. Böyle bir durumla karşılaşanlar kesinlikle kendileri keneyi kopartmadan bir sağlık kuruluşuna başvursun, benim düştüğüm hataya onlar da düşmesin” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.