Takip Et

SON DAKİKA

Buharkent jeotermal ısınma için gün sayıyor

10 Mayıs 2022, Salı 11:54

     


Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, jeotermal ısıtma ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aralık ayında Buharkent’in jeotermalle ısınacağını ifade eden Erol, jeotermal ısınma bedelinin aylık 250 – 300 lira arasında olacağına dikkat çekti.

Jeotermal enerji açısından oldukça zengin olan Buharkent’te jeotermalle ısınma için çalışmalar sürüyor. Jeotermal ısınma için ilçede birçok çalışma yapan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Her şeyin plana uygun şekilde devam ettiği taktirde 2022 yılının Aralık ayında Buharkent’in jeotermal ısınma ile buluşacağını belirten Erol, “Jeotermal ısınma ile ilgili ön başvurular alınmaya başlandı. 100 metrekare ve altı, 25 bin lira katılım bedeli ödeyecek. 100 metrekarenin üstü 25 bin lira + her ilave metrekare için 100 lira ödeyecek” dedi.

BİR AY İÇİNDE KATILIM BEDELİ ÖDEYENLERE BİR YIL ÜCRETSİZ ISINMA

Projenin toplam maliyetinin 100 milyon lira olduğunu ifade eden Erol, “Toplam 100 milyon liralık bir proje. 40 milyon lirasını belediye finanse edecek. Projede 4 bin konut ve bin civarında iş yeri ile 5 bin abone hedefleniyor. Bir ay içinde katılım bedelini ödeyenler bir yıl ücretsiz ısınacak” diye konuştu.

"ISINMA BEDELİ AYLIK 250-300 LİRA"

Toplantıda ısınma maliyetinden söz eden Erol, “Isınma bedeli aylık 250-300 lira olacak. Katılım bedeli bir yıllık ısınma için kömüre ödenecek paraya yakın bir maliyet. Sistem bir iki yılda kendini amorti ediyor. Katılım bedeli kredisi oluşturmaları için bankalarla görüşülüyor. Her şey planlandığı gibi giderse Kasım-Aralık aylarında Buharkent jeotermalle ısınmaya başlayacak” dedi.

Sistemle ilgili de bilgi veren Erol, “Şehrin içinde kesinlikle jeotermal akışkan dolaşmayacak. Isı merkezinde ısıtılacak olan şebeke suyu bir kalorifer sistemi gibi tüm şehri ısıtacak. Merkezdeki çalışmalar bittikten sonra Savcıllı gibi kırsal mahalleler de ısıtılmaya başlanacak. Tüm işlemler hiçbir kar amacı gütmeyen, Buharkent Belediyesi tarafından kurulan Buharjet A.Ş. tarafından yapılacak” diye konuştu. Erol toplantıda kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

İLK İKİ ÖN BAŞVURUYU EROL YAPTI

Jeotermal ısınma aboneliği için ilk iki ön başvuruyu ilçede bulunan iki evi için yapan Erol, “Buharkent’e kazandıracağımız Jeotermal Isıtma Üye Kayıt Formunu ilk ben imzaladım. 2 evimin jeotermal ile ısıtılması için imzayı attım. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz ekiple sizlerin de ön başvurularını almaya başladık. 1 yıllık ücretsiz olarak ısınmadan faydalanmak için sizleri bekliyorum” dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler