Takip Et

SON DAKİKA

Jandarma ekipleri hem minikleri eğitti hem de trafik denetimi yaptı

30 Mart 2022, Çarşamba 13:10

     


Aydın'ın Kuşadası ve Buharkent ilçelerinde öğrencileri ziyaret eden jandarma ekipleri, çocuklarda trafik bilinci oluşturulması amacıyla eğitimi verirken, servis araçlarının da denetimini yaptı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Kuşadası İlçesi Güzelçamlı Mahallesi'nde bulunan Ayçil Oğuz Başöz Çok Programlı Lisesi ve Kirazlı Mahallesi'nde bulunan Selim Eren İlköğretim Okulu 3-6 yaş grubu anasınıfı ile Buharkent ilçesi Savcılı Mahallesi'nde bulunan Savcılı İlkokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Öğrencilere sunum yapılarak trafik kuralları dersi verilirken, yaya kuralları anlatıldı. Servis araçlarının kullanımı esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar uygulamalı olarak minik öğrencilere anlatıldı. Gençlerde ve çocuklarda trafik bilincinin oluşması amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin sonunda anaokulu ve ilköğretim okulu öğrencilerine çeşitli kırtasiye malzemeleri ve trafik kurallarını öğretir temalı boyama kitapları hediye edildi.

Eğitimin verildiği okullara öğrenci taşıyan servis araçlarında gerekli kontroller yapılarak, tespit edilen hata ve eksiklikler de giderildi. Benzer faaliyetlerin jandarma sorumluluk bölgesindeki diğer okullarda da devam edeceği ifade edildi. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler