Aydın'da dün kent gündeminde peş peşe yaşanan trafik kazaları, Karacasu'da gölete düşen 2 yaşındaki Halil bebeğin hayata döndürülmesi, yeni kuru incir sezonu ve Nazilli'deki adli soruşturma öne çıktı. Söke'de 101 yaşındaki eski esnaf Arif Şenbaklavacı'nın vefatı üzüntüye neden olurken, Efeler'de seyir halindeki otomobil alevlere teslim oldu.
Aydın'da dün farklı ilçelerde meydana gelen olaylar kentin gündemine damga vurdu. Trafik kazaları, yangın, adli olaylar ve sağlık mücadelesinin yanı sıra tarım sektörünün en önemli ürünlerinden Aydın inciri için yeni sezonun başlaması da günün dikkat çeken gelişmeleri arasında yer aldı.
EFELER'DE TİCARİ ARAÇ DEVRİLDİ, SÜRÜCÜ SIKIŞTI
Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Kuzeydoğu Otoyol Caddesi'nde meydana gelen kazada, 30 yaşındaki O.B.'nin kullandığı 16 AOC 55 plakalı ticari araç kontrolden çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı araç savrularak devrildi. Kazanın ardından araçta bulunan sürücü sıkıştı.
Çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Sağlık görevlileri araç içerisindeki yaralı sürücüye ilk müdahaleyi yaparken, itfaiye ekipleri de kurtarma çalışmalarına destek verdi. Sıkıştığı araçtan çıkarılan O.B., ambulansla Aydın Şehir Hastanesi'ne götürüldü. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken kazanın nasıl meydana geldiğinin belirlenmesi amacıyla inceleme başlatıldı.
KARACASU'DA 2 YAŞINDAKİ HALİL İÇİN ZAMANLA YARIŞILDI
Karacasu'nun Alemler Mahallesi'nde yaşanan olay, mahallede büyük panik yaşanmasına neden oldu. Evlerinin yaklaşık 100-150 metre uzağında bulunan sulama göletine düşen 2 yaşındaki Halil bebek, ailesi ve mahalle sakinlerinin müdahalesiyle sudan çıkarıldı.
Bebeğin, babasının dedesi tarafından göletten çıkarıldığı öğrenildi. Sudan çıkarıldıktan sonra vakit kaybetmek istemeyen mahalle sakinlerinden biri, Halil'i kendi aracıyla hastaneye götürmek üzere yola çıktı. Yol üzerinde 112 Acil Sağlık ambulansıyla karşılaşılması üzerine bebek sağlık ekiplerine teslim edildi. Halil, saat 18.45 civarında Karacasu Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
Hastaneye getirildiğinde kalp atışı bulunmayan Halil bebek için sağlık çalışanları yoğun bir müdahale başlattı. Doktorlar ve sağlık ekipleri, yaklaşık üç saat boyunca minik bebeği yeniden hayata döndürmek için çalıştı. Uzun süren müdahalenin ardından Halil bebeğin kalp atışlarının yeniden sağlandığı öğrenildi.
AYDIN'DA KURU İNCİR SEZONU 850 LİRAYLA BAŞLADI
Aydın'ın tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olan kuru incir için 2026-2027 sezonunun ilk ürünü sembolik bir fiyatla alındı.
Yeni sezonun ilk kuru inciri, törende kilogramı 850 lira üzerinden sembolik olarak satın alındı. Sezonun ilk fiyatı üreticiler açısından yakından takip edilirken, tören Aydın'daki incir sezonunun başlangıcı açısından da önem taşıdı.
ÇİNE'DE DÖRT ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ
Çine'de Aydın-Muğla Karayolu'nun Altınova Mahallesi geçişinde meydana gelen trafik kazasında dört araç hasar gördü.
Edinilen bilgilere göre Özlem Kozak yönetimindeki 48 JD 111 plakalı otomobil, seyir halindeyken sol şeritten sağ şeride geçmek istedi. Bu sırada sağ şeritte ilerleyen Eray Çok yönetimindeki 62 AB 300 plakalı yolcu otobüsü otomobile çarptı. Çarpışmanın ardından kontrolden çıkan otobüs, durakta bulunan Ali Özkaya yönetimindeki 09 KS 468 plakalı otomobile çarptı. Otobüs daha sonra yolcu durağına çarparak durabildi. Aynı yönde ilerleyen Yunus Emre Çakmak'ın kullandığı 35 DCL 485 plakalı çekici de otobüsün sol arka bölümüne çarptı.
Dört aracın karıştığı kazanın en dikkat çekici ayrıntılarından biri, otobüsün çarptığı durakta kimsenin bulunmaması oldu. Kazanın ardından bölgeye sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çekici sürücüsü Yunus Emre Çakmak yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Çakmak'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme Çine İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince başlatıldı.
NAZİLLİ'DE MAKET SORUŞTURMASINDA BİR ŞÜPHELİ YAKALANDI
Nazilli'nin Yeni Mahallesi'nde bulunan yaya üst geçidinde bırakılan insan maketiyle ilgili soruşturmada bir şüpheli yakalandı.
Üzerine kıyafet giydirilen maketin üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli ifadelerin bulunduğunun belirlenmesi üzerine Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yürütülen araştırmanın ardından olayın şüphelisi olduğu belirlenen A.Y., Altıntaş Mahallesi'nde yakalandı.
Şüpheli hakkında Cumhurbaşkanına Hakaret ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik suçlarından adli işlem başlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
SÖKE'DE 101 YAŞINDAKİ ESKİ ESNAF HAYATINI KAYBETTİ
Söke'de uzun yıllar baklava ve köftecilik yapan Arif Şenbaklavacı'nın vefatı ilçede üzüntüye neden oldu.
101 yaşında hayatını kaybeden Şenbaklavacı, Söke Çarşısı ve İstasyon Caddesi'nde yıllarca esnaflık yaptı. Mesleğini ilerleyen yıllarda oğluna devreden Şenbaklavacı, ilçenin tanınan esnafları arasında yer aldı. Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitiren iki çocuk babası Arif Şenbaklavacı'nın cenazesinin ikindi namazının ardından Koca Camii'nden kaldırılarak Söke Asri Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.
NAZİLLİ'DE AİLE YASA BOĞULDU
Nazilli'nin tanınan isimlerinden ve Nazlıköy İşletmesi'nin sahibi, Nazilli Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Sevgül Batur da kardeş acısıyla sarsıldı. Bir süredir İzmir'de tedavi gören Sevim Küçükdemir, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Küçükdemir'in vefat haberi ailesi ve yakınları arasında büyük üzüntü oluşturdu. Sevgül Batur, acı haberi sosyal medya hesabından paylaşarak kardeşi için taziye mesajında bulundu. Sevim Küçükdemir'in cenazesinin 27 Ağustos Perşembe günü öğle namazının ardından Dallıca Camii'nden kaldırılacağı bildirildi.
EFELER'DE SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİL ALEV ALDI
Efeler ilçesi Efeler Mahallesi İzmir Bulvarı'nda seyir halindeki otomobilde yangın çıktı.
33 HD 995 plakalı otomobilin motor bölümünden henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükseldi. Yangını fark eden sürücü, aracı yolun sağına çekerek 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. İhbarın ardından bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti. Alevlerin söndürülmesinin ardından otomobil kullanılamaz hale geldi. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. (İREM DELİCE)





















ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.