Takip Et

/>

SON DAKİKA

Sadece soyadı Ünlü!

25 Nisan 2022, Pazartesi 16:02

     


Aziz Nesin’in romanından uyarlanan Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz filmi Aydın’da gerçek oldu. 35 yıldır kimliksiz yaşayan 51 yaşındaki Levent Ünlü, resmi olarak da yaşamaya başladı. Ünlü’nün yaşam koşullarını iyileştirmek için çabalar sürüyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’ın Germencik İlçesine bağlı Kızılcapınar Mahallesi’nde yaklaşık 35 yıldır kimliksiz ve kayıtsız olarak yaşayan yüzde 25 zihinsel engelli Levent Ünlü’nün dramı, mahalle muhtarının da çabalarıyla sona eriyor.

Yılmazköylü babanın ve Kızılcapınarlı annenin oğlu olarak Almanya’da dünyaya gelen Levent Ünlü, 16 yaşındayken babasının annesini bıçakla yaraladığı olaya tanıklık ederek ruhsal sorunlar yaşamaya başladı. Ünlü, Alman devleti tarafından sınır dışı edildi.

Çocuk yaşta denilebilecek bir dönemde Kızılcapınar’a gelerek annesinin babası ve diğer akrabalarıyla yaşamaya başlayan Ünlü’nün, geride kalan süreçte dedesi ve tüm akrabaları vefat etti. Ünlü, dedesinden kalma köhne evde yaklaşık 20 yıldır tek başına yaşam sürüyor. Beslenme ihtiyacı köylüler tarafından karşılanıyor.

Türkiye’de hiçbir nüfus ve resmi kaydı bulunmayan Levent Ünlü’nün yaşam koşullarının kendilerini çok üzdüğünü söyleyen Kızılcapınar Mahallesi Muhtarı Günay Balamur, “Annesi 2005 yılında Almanya’da vefat etmiş, orada defnedilmiş. Babası kayıp, ulaşılamıyor. Levent’in durumu, köyümüze gelen Valilik görevlilerinin de dikkatini çekmiş. Ben de muhtar seçildikten sonra Levent’e öncelikle bir kimlik çıkartılması için girişimlerde bulundum. İhtiyaçlarıyla da yakından ilgilendim. Yaşam koşullarını iyileştirmek için çekyat gibi eşyalar da temin ettim. Duyarlı köylülerimiz de karnını doyuruyor. Kılık kıyafetiyle de ilgileniyoruz” dedi.

KİMLİK ÇIKARTILDI

Aydın Valiliği yetkililerinin de destekleriyle Levent Ünlü’ye kimlik kartı çıkartıldığını söyleyen Muhtar Balamur, “Kimsesi olmadığı için beni de Levent’in vasisi tayin ettiler. Resmi tüm işlemlerini takip ediyorum. Devlet Hastanesi kendisine yüzde 25 zihinsel engelli raporu verdi. 6 ay tedavi görmesi gerektiğini söylediler. Buna itiraz ettik. Engelinin yüzde 50’nin üzerinde olması halinde bir bakımevine yerleştirebileceğiz. Bir yandan da evinin kapısını penceresini düzenliyor, yaşam koşullarını daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Germencik Belediyesi’nde meclis üyelikleri yapan ve üst düzey görevlerde bulunan isimlerin yer aldığı Kızılcapınar’da, Levent Ünlü’nün 35 yıldır kimliksiz ve son 20 yıldır da sahipsiz bir yaşam sürmesi, tepkiyle karşılandı. (MEHMET AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler