Takip Et

SON DAKİKA

“Elimizden geldiğince tüm kanser hastalarına ulaşmaya çalışıyoruz”

23 Haziran 2022, Perşembe 20:02

     


Gazeteci Mehmet Aydın'ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programının konuğu LÖSEV Aktif İletişim Sorumlusu Tülin Tunca oldu. LÖSEV’in faaliyetlerinden, hizmetlerinden ve Kurban Bayramı dolayısıyla LÖSEV’e nasıl kurban bağışı yapılabileceğinden bahseden Tunca, “Elimizden geldiğince tüm kanser hastalarına ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Tunca, “Bizler İzmir olarak tüm Ege Bölgesinden sorumluyuz. Sürekli olarak seyahatteyiz. Sorumlu bulunduğumuz illere sürekli seyahatler gerçekleştiriyoruz. Çünkü yalnızca İzmir olarak değil Ege Bölgesi olarak birçok sorumluluğumuz bulunuyor. Birçok gün olduğumuz gibi bugün yine buradayız. Kurban öncesinde ailelerimize et yardımımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

“KANSER HASTASI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BU SÜREÇTE ET ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTA”

Ramazan ayı dolayısıyla kurban bağışları ile ilgili Tunca, “Oldukça bilinen bir vakıf olmamızın yanı sıra çalışmalarımızı ve yardımlarımızı her fırsatta dile getirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayında fitre, zekatları kabul ederken Kurban Bayramı’nda da dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını kabul ediyoruz. Çünkü kanser hastası çocuklarımız için bu süreçte et çok önemli bir nokta. Bizler 12 ay boyunca et bağışını kabul ediyoruz ve ailelerimize ulaştırıyoruz. Kurban Bayram’ında da bu ibadeti kabul eden bir tarafımız da mevcut. Bizler bu noktada özellikle yerli hayvan tercih ediyoruz. Kesimhanelerimiz var. Bağışçılarımız birçok yoldan bağışlarını gerçekleştirebilirler. Ofisimize gelerek, bizleri arayarak ya da bankalar aracılığı ile çocuklarımıza dini vecibelerimizi ulaştırabilirler. Ayrıca tesislerimizde bir din görevlisi, noter, veteriner eşliğinde, steril bir ortamda kesim işlemleri gerçekleşiyor. Kurban Bayramı’nda dini vecibelere uygun bir şekilde kesim işlemini gerçekleştirdiğimizin altını çizmek isteriz. 2 bin 800 liralık bir hisse bedeli ücreti mevcut. Yurt dışından da bağış kabul ediyoruz. Bizlere ulaşmak birçok yolla mümkün. Önemli olan bizim telefonlarımızın çalması. Bir şekilde bizlere ulaştıklarında biz kendilerini yönlendiriyoruz. Bizleri arayarak da anlaşmalı bankalar ile de bağışlarını iletebilirler” diye konuştu.

“DURUM ASLINDA ÇOK VAHİM”

LÖSEV ve hizmetleri ile ilgili Tunca, “Bizler Lösemili Çocuklar Vakfı olarak, başlarda lösemili çocuklara uzattığımız eli, bugün 55 bini aşkın her yaştan ve her türlü tanılı kanser hastasına ulaştırıyoruz. LÖSANTE hastanesinde ücretsiz tedavi olabildikleri gibi bizler herhangi bir hastanede tedavi gören tüm hastalarımıza el uzatıyoruz. Maddi ve manevi tüm yardımlarımızla hastalarımızın yanında oluyoruz. Bu anlamda gönüllülerimizin bağışları bizler için çok önemli. Bizler neticede bir aracıyız. Gönlü güzel, duyarlı insanların vermek istediklerini hastalarımıza, ihtiyacı olan ailelerimize ulaştırmakla hükümlüyüz. Bu anlamda bizlerin de sorumluluğu büyük. Elimizden geldiğince çok fazla kanser hastasına ulaşmaya çalışıyoruz ki gün geçtikçe kanser hastası sayısı da artıyor. Bizim de yükümüz artıyor. Daha çok duyarlı insana tabii ki ihtiyacımız var. Bizler maddi ve manevi bütün hastalarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Kanser çok pahalı bir hastalık. Uzun tedavi sürecinde beslenmenin hatta giyim kuşamın bile farklı olması lazım. Bizim yalnızca 55 bin hastaya ulaşabildiğimizi düşünürsek, durum aslında çok daha vahim" ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler