Takip Et
  • 23 Mayıs 2024, Perşembe 18:29

Aydın'da CHP'li gençler, darp iddialarıyla gündemde

CHP Aydın İl Gençlik Kolları darp iddialarıyla gündeme geldi.

Olay, CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman’ın, geçtiğimiz günlerde CHP Aydın İl Başkanı Mustafa Dinç tarafından görevden alınmasıyla başladı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Anıtkabir gezisinde, Dinç’in alkollü bir şekilde otobüse gelmesi tartışmalara yol açmış ve bu tartışma Akosman’ın istifasıyla sonuçlanmıştı.

Dün yaşanan olaylar ise CHP Aydın İl Teşkilatı içinde büyük yankı uyandırdı. İddialara göre, ASKİ’nin fiili genel müdürü olduğu öne sürülen CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Ozan Çavuşoğlu’nun en yakın adamı olan Z.T., Artuğ Akosman’ı konuşmak için bir araziye çağırdı. Hiçbir şeyden habersiz olan Akosman, buluşma yerine gittiğinde Z.T. tarafından feci şekilde darp edildi. Akosman, bir fırsatını bularak tedavi için hastaneye kaçtı.

Hastaneye varır varmaz Ozan Çavuşoğlu’nun hastaneye gelerek Akosman’ı şikayetçi olmaması için tehdit ettiği öne sürüldü. Ayrıca CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi’nin de Akosman’ı telefonla arayarak şikayetçi olmaması için baskı yaptığı iddia edildi. Ancak Akosman, Dinç ile yaşadığı tartışmanın ardından darp edilmesini içine sindiremeyerek şikayetçi olmaya karar verdi.

Bu gelişmeler, CHP Aydın İl Teşkilatı’nda büyük bir tartışma ve gerginlik yarattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (ERDAL AYDIN) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.