Takip Et

SON DAKİKA

“Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi esnafındır”

22 Haziran 2022, Çarşamba 12:33

     


Aydın Bakkallar Odası Başkan Vekili İbrahim Ertekin, “Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi esnafındır” dedi ve kooperatif başkanlığı için aday olacağını ifade etti.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yapılacak olan seçimli genel kurulunda başkan adayı olacağını belirten Aydın Bakkallar Odası Başkan Vekili İbrahim Ertekin, aday olma gerekçelerini açıkladı.

“TEMSİL ETTİĞİMİZ KİTLE ADINA TAÇLANDIRMALIDIR”

“İçinde bulunduğumuz zorlu şartlarda esnafımızın durumu giderek kötüleşmektedir” diyen İbrahim Ertekin, “Esnaf ayakta durabilmek için her yolu denemekte, artan borçları ve azalan sermayesi için zorunlu olarak sıkça kredi çekmektedir. İşte bu nedenle esnafımıza uygun şartlarda kredi sağlayan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin önemi oldukça büyüktür. Esnafın sorunlarını çok iyi bilen esnaf odalarında görev yapan yöneticiler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yönetimlerine girerek odalarında yaptıkları hizmetleri burada da sürdürüp taçlandırmalıdır. Esnaf ve Sanatkarlar var ise odalar ve kooperatifler vardır. Bu kurumlar sorun çözme, alternatif üretme, çözüm bulma ile birlikte kısaca hizmet üretme ve hizmet etme yerleridir. Bu kurumlarda hizmet verirken asla keyfiyet, çifte standart, olmaz ve olmamalıdır. Bakkal, lokantacı, fırıncı, terzi, şoför esnafı, sıhhi tesisatçı, pazarcı, ayakkabıcı, tamirci, tuhafiyeci, tornacı, manav, kahveci, demirci, perdeci, marangoz, elektrikçi, büfeci, berber ve ismini sayamadığımız diğer meslek gruplarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların temsilcileri olarak bugüne kadar odalarında vermiş oldukları hizmetleri esnaf kefalet kredi kooperatifi ile temsil ettiğimiz kitle adına taçlandırmalıdır” açıklamasında bulundu.

“SORUNLARA ÇÖZÜM BULABİLMEK İÇİN ARTIK ZAMANI GELMİŞTİR”

Aydın Bakkallar Odası Başkan Vekili Ertekin son olarak şunları kaydetti:

“Kooperatifler, gerekli yasal şartları yerine getirmek kaydıyla, esnaf ve sanatkârlar kredi desteklerinden faydalanarak, üretime, istihdama ve yatırıma katkıda bulunsunlar diye kurulmuşlardır. Esnaf içinden gelen ve onları en iyi şekilde temsil eden oda başkanları ile diğer yöneticiler edindikleri tecrübe ile günümüz şartlarında uygun kredi desteği sağlayarak esnaf ve sanatkârlarımızın sıkıntılarını bir nebze de olsa hafifletebileceklerini düşünüyoruz. Bu esnaf odası yöneticileri; nezaket, ahlak, edep, adap, saygı, sevgi, hoşgörü, sadakat, samimiyet, doğruluk, dürüstlük ve hakkaniyetten ayrılmadan, kırmadan, dökmeden ve yılmadan bütün Aydın esnaf ve sanatkârlarımızı kucaklayarak bu güne kadar hizmet ettikleri kitleye kooperatif aracılığı ile de hizmetkâr olmaya devam edeceklerdir. Odalarda bugüne kadar vermiş oldukları hoş görülü, anlaşılır, şeffaf, saygılı hizmet anlayışını arttırarak ortaklarla birlikte et ile tırnak misali ayrılmaz ve sıkı bir bağ kurup onların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmayı, esnaf ve sanatkarın sorunlarına 7 gün 24 saat çözüm bulmaya ve hizmet üretmeye devam edeceklerdir. Esnaf ve sanatkarların adının geçtiği her yer esnafları ve oda yönetimlerinin doğrudan ilgilendirir. Sorunlara çözüm bulmak onların olmazsa olmaz görev ve sorumluluğudur. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde huzur, başarı ve hizmet; ayrılık ve fitnenin olduğu yerde huzursuzluk ve başarısızlık hâkimdir. Esnaf ve sanatkarlarımız günümüz koşullarında her türlü sıkıntı ve sorunlarına vakıftır. Esnaf ve Sanatkarlarımızın sorunlarına çözüm bulabilmek için artık zamanı gelmiştir.” (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler