• 15 Ağustos 2026, Cumartesi 20:34

Aydın’da uzun süreli elektrik kesintisi: Birçok mahalle etkilenecek

Aydın’da 16 Ağustos 2026 Pazar günü Karpuzlu ve Bozdoğan ilçelerinde planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Karpuzlu’da kesintiler üç ayrı zaman diliminde yapılırken, Bozdoğan’ın Kavaklı Mahallesi’nde elektrik kesintisinin 7,5 saate kadar sürmesi bekleniyor. Çok sayıda cadde ve sokak çalışmalardan etkilenecek.

Aydın’da şebeke bakım, ağaç kesimi ve yatırım çalışmaları nedeniyle 16 Ağustos Pazar günü iki ilçede geniş kapsamlı planlı elektrik kesintileri gerçekleştirilecek. Açıklanan programa göre kesintiler Karpuzlu ve Bozdoğan ilçelerinde uygulanacak.

Karpuzlu’da elektrik kesintileri sabah saat 09.00’da başlayacak ve farklı bölgelerde etaplar halinde saat 16.00’ya kadar devam edecek. Bozdoğan’da ise şebeke yatırım çalışmaları nedeniyle Kavaklı Mahallesi’nde saat 09.00 ile 16.30 arasında kesinti yapılacak.

Karpuzlu’da ilk kesinti 09.00’da başlayacak

Karpuzlu ilçesinde günün ilk kesintisi 09.00-11.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kesintinin nedeni, alçak gerilim hattında yapılacak ağaç kesimi ve koridor açma çalışması olarak belirtildi. Kesintiden Bayraktepe Mahallesi’nde şu bölgeler etkilenecek: 40. Sokak, 41. Sokak, 42. Sokak, 43. Sokak, 44. Sokak, Atatürk Caddesi, Gül Sokak, Mekan Sokak, Menekşe Sokak ve Namık Kemal Sokak.

Öğle saatlerinde kesinti alanı genişleyecek

Karpuzlu’daki ikinci planlı kesinti 11.00-13.00 saatleri arasında yapılacak. Yine AG hatta ağaç kesimi ve koridor açma çalışması nedeniyle uygulanacak kesintiden Bayraktepe, Orta ve Yeni mahallelerinin bazı bölümleri etkilenecek.

Bayraktepe Mahallesi’nde: 38. Sokak, 39. Sokak, 40. Sokak, Atatürk Caddesi, Çine-Karpuzlu Yolu, Cumhuriyet Caddesi, Mehmet Yavaş Caddesi ve Oğuz Çataloğlu Caddesi

Orta Mahallesi’de: 203. Sokak

Yeni Mahallesi’de ise:19 Mayıs Caddesi, 22. Sokak, 22/2. Sokak, 23. Çıkmaz, 26. Sokak, 31. Sokak, 33. Sokak, 34. Sokak, 609/3. Sokak, Cumhuriyet Caddesi, Nisan 20. Sokak ve Sarısaltuk Sokak kesintiden etkilenecek.

Karpuzlu’da kesintiler 16.00’ya kadar sürecek

İlçedeki üçüncü planlı kesinti ise 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Yine alçak gerilim hattında yapılacak ağaç kesimi ve koridor açma çalışmaları nedeniyle uygulanacağı bildirildi.

Kesintiden; Bayraktepe Mahallesi: Çine-Karpuzlu Yolu, Gölcük Mahallesi: Çine-Karpuzlu Yolu ve Merkez Sokak, Orta Mahallesi: Çine-Karpuzlu Yolu ve Karpuzlu Şehitler Mezarlığı İçi Yolu etkilenecek.

Bozdoğan’da 7,5 saatlik kesinti

Bozdoğan ilçesinde ise daha uzun süreli bir elektrik kesintisi uygulanacak.

Kavaklı Mahallesi’nde 09.00 ile 16.30 saatleri arasında, şebeke yatırım çalışmaları nedeniyle elektrik verilemeyecek.  Kesintiden; 901. Sokak, 902. Sokak, 903. Sokak, 905. Sokak, 919. Sokak, 920. Sokak, 923. Sokak ve Kavaklı Sokak etkilenecek.

Vatandaşların tedbirli olması istendi

Planlı çalışmalar nedeniyle özellikle uzun süreli kesinti yaşanacak bölgelerde yaşayan vatandaşların gerekli önlemleri önceden almaları önem taşıyor. Elektrikle çalışan cihazlar, modemler, soğutucular ve iş yerlerindeki ekipmanlar açısından kesinti saatlerinin dikkate alınması gerekiyor.

Çalışmaların planlanandan erken tamamlanması halinde bölgelere daha önce elektrik verilebileceği, teknik nedenlerle çalışma sürelerinde değişiklik yaşanabileceği belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.