Takip Et
  • 11 Haziran 2024, Salı 17:00

Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 100. Yılını coşkuyla kutladı

Ülkemizin ilk meslek okullarından biri olan ve 1924 yılında kurulan Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 100. kuruluş yılını çeşitli etkinliklerle kutladı.

İşgal yıllarının olumsuz izlerini silmek amacıyla kurulan Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, şehirde bakım ve onarım çalışmalarında önemli görevler üstlendiği ve sanayi sektöründe öncü bir rol oynadığı belirtildi. Bugüne kadar birçok sanatkârın yetişmesini sağlayan okul, üniversitelerin çeşitli fakültelerine ve yüksekokullara çok sayıda öğrenci göndermiş ve birçok akademisyen ve sanayicinin yetişmesine imkan tanıdığı ifade edidli.

Tarihi okul, bu önemli kilometre taşını geçmişten bugüne mezunlarının katılımıyla okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreni ile kutladı. 100. dönem mezunları için gerçekleştirilen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan da hazır bulundu. Özcan, konuşmasında şunları ifade etti:

“Yüz yıllık tarihi bir mirasın bekçileri olarak, mesleki eğitimin ülkemiz ve gençlerimiz için ne kadar önemli bir değer olduğunu görme fırsatı bulduk. Mesleki eğitim, istihdamın yanında ülkelerin gelişimi ve imarı hususunda da büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin ilk meslek okullarından biri olan okulumuzun kuruluşunun 100. yılını kutlar, bugüne kadar emeği geçmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarım.”

AYDIN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ 100 YAŞINDA

Mezuniyet töreninin ardından, okul öğretmenlerinin hazırladığı 100. yıl öğretmenler balosu düzenlendi. Gecede öğretmenler doyasıya eğlenerek, bu özel günü coşkuyla kutladılar.

Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatih Celalettin Unay, “Okulumuz 100 yıllık tarihi boyunca mesleki eğitimde öncü rolünü sürdürerek, sanayi sektörüne ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Eğitim sistemimizin kocaman 100 yıllık çınarı teknik lisemizin 100.yılı bizlere nasip oldu ve bizler bizden öncekilerden aldığımız bu bayrağı bizden sonrakilere de teslim etmek üzere çalışmaya devam ediyoruz. Okulun bu anlamlı yıldönümünde, geçmişten bugüne emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından gece, hazırlanan 100. Yıl Pastasının kesimi ile devam etti. Okul yönetimi ve öğretmenler gecede gönüllerince müzik eşliğinde eğlendi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.