Takip Et

Aydın Alevi dernekleri sert çıktı : Çerçioğlu köşeye sıkıştı

Aydın Alevi Güç Birliği tarafından bir açıklama yapıldı. Nazilli Cemevi’nde yapılan toplantı sonrası yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  

“Aydın Alevi Güç Birliği 11.02.2024 tarihinde Nazilli Cemevi’nde geçtiğimiz günlerde Söke CHP İlçe Başkanı Muammer Akmazlar’ın Alevilere yönelik sarf ettiği küçültücü ve hadsiz sözler ile başta Didim olmak üzere Aydın genelinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri gündemiyle olağanüstü toplanmıştır.

Toplantıda Söke CHP İlçe Başkanı Muammer Akmazlar’ın Söke'de yaşayan Aleviler ile ilgili küçük düşürücü ve hadsiz sözleri ve bu sözlere karşı kayıtsız kalan CHP il ve ilçe yönetimleri ve ayrıca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik güçlü bir tepki dile getirilmiştir.

Diğer yandan önceki tarihlerde CHP Aydın İl Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde Aydın'da Alevilerin temsiliyeti açısından 2 ilçe belediye başkan adaylığının talep edilmesine rağmen açıklanan ilçe belediye başkan adaylıklarında bugüne kadar Alevilerin temsil hassasiyetinin göz ardı edildiği ve özellikle halen açıklanmayan Alevi nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Didim ilçesinde Alevi bir başkan adayının gösterilmesi konusunda hassasiyetle durulmaktadır ve bu süreç dikkatle takip edilmektedir. Aydın Alevi güç birliği olarak Alevi toplumunun temsiliyetinin göz ardı edilmesi durumunda her türlü seçeneğin gündemimizde olduğu Alevi toplumunun çözümsüz olmadığı kararlılıkla vurgulanmıştır.” (ERDAL AYDIN) 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.