Anavatan Partisi’nde kongre iptali kararının ardından siyasi hareketlilik hız kazandı. Aydın İl Başkanı Nail Kaplı, “Adnan Menderes’ten sonra Aydın’dan çıkan bir genel başkan olmak istiyorum” sözleriyle genel başkan adaylığını açıkladı.
Ankara 47. Asliye Hukuk Mahkemesi, Anavatan Partisi’nin 24 Aralık 2023 tarihinde yapılan kongresinde tüzüğe aykırılıklar tespit ederek kongrenin iptaline karar verdi. Gerekçeli kararda İstanbul İl Başkanlığı’nın kongre belgelerini teslim etmediği, tescilsiz delegelerin oy kullandığı ve genel başkan adaylığı için gerekli yüzde 15 imza şartının sağlanmadığı belirtildi.
Mahkeme, davacı tarafın partiye kayyum atanması ve 45 gün içinde yeni kongre yapılması yönündeki talebini ise reddetti. Kararda istinaf yolunun açık olduğu ifade edildi.
“BU ÜLKENİN ANAP’A İHTİYACI VAR”
Mahkeme kararının ardından açıklama yapan Anavatan Partisi Aydın İl Başkanı Nail Kaplı, partinin yeniden güçlenmesi gerektiğini savundu. Pazartesi günü Ankara’da olacağını belirten Kaplı, “Bu ülkenin partimize ihtiyacı var. 66 yıldır Aydın’dan siyasi bir lider çıkmadı” dedi.
MENDERES VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ
Kaplı’nın açıklamasında merhum Başbakan Adnan Menderes’e yaptığı vurgu dikkat çekti. “Adnan Menderes’ten sonra Aydın’dan çıkan bir genel başkan olmak istiyorum” diyen Kaplı, Anavatan Partisi Genel Başkanlığı’na aday olduğunu kamuoyuna duyurdu. (ERDAL AYDIN)
























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.