Takip Et
  • 10 Haziran 2024, Pazartesi 16:27

Aydın’ı gururlandıran başarı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencisi ve milli atlet Tuğba Danışmaz, İtalya'da düzenlenen 2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Kadınlar üç adım atlama kategorisinde gümüş madalya kazanan Danışmaz, Türkiye'yi gururlandırarak Avrupa ikincisi oldu.

İtalya’nın başkenti Roma'daki Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşen organizasyonda Danışmaz, ilk hakkında 14,29 metrelik bir atlayış gerçekleştirdi. İkinci hakkında ise 14,57 metreye ulaşarak Türkiye rekorunu kırdı ve bu performansıyla 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti.

Tuğba Danışmaz, daha önce İstanbul'da düzenlenen 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda da altın madalya kazanarak büyük bir başarı göstermişti. Bu kez Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği üstün performans, Danışmaz’ın atletizm kariyerinde bir başka önemli kilometre taşı oldu.

ADÜ Rektörü Prof. Bülent Kent, “ADÜ ailesi olarak öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Paris 2024'te ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inancımız tamdır” dedi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.