• 3 Mayıs 2026, Pazar 09:37

Televizyon izlerken aniden kör oldu!

Evinde televizyon izlerken sağ gözünde ani görme kaybı yaşayan 65 yaşındaki Gülşen Şenol, santral retinal arter tıkanıklığı tanısı sonrası uygulanan 14 seans hiperbarik oksijen tedavisiyle görme yetisini büyük oranda geri kazandı.

65 yaşındaki Gülşen Şenol, 27 Mart tarihinde evinde televizyon izlediği sırada sağ gözünde aniden kararma ve bulanıklık hissi yaşadı. Kısa süre içerisinde görme yetisini tamamen kaybeden Şenol, ailesinin hızlı müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan detaylı tetkikler sonucunda, görme kaybının santral retinal arter tıkanıklığı nedeniyle oluştuğu tespit edildi. Uzmanlar, bu durumun göz retinasını besleyen atardamarda ani tıkanma sonucu ortaya çıktığını belirtti.

ACİL MÜDAHALE VE HİPERBARİK OKSİJEN TEDAVİSİ

Hekimler, gözün retina tabakasına giden kan akışının kesilmesi nedeniyle hastanın vakit kaybetmeden ileri tedaviye alınması gerektiğine karar verdi.

Gülşen Şenol, daha kapsamlı tedavi için başka bir sağlık kuruluşuna sevk edilerek hiperbarik oksijen tedavisi sürecine alındı. Bu yöntem, kapalı ve yüksek basınçlı bir ortamda saf oksijen solunması prensibiyle uygulanıyor ve özellikle ani damar tıkanıklıklarında doku oksijenlenmesini artırmayı hedefliyor.

14 SEANS SONRA GELEN GÖRME UMUDU

Tedavi sürecinde toplam 14 seans hiperbarik oksijen tedavisi uygulanan Gülşen Şenol’un görme fonksiyonlarında belirgin iyileşme sağlandı.

Şenol, tedavi öncesinde yalnızca ışık hissi algılayabildiğini, ancak seansların ilerlemesiyle birlikte görme yetisinin büyük ölçüde geri geldiğini ifade etti. Bu gelişme, hem hasta hem de sağlık ekibi için umut verici bir sonuç olarak değerlendirildi.

UZMAN GÖRÜŞÜ: “EN ETKİLİ YÖNTEMLERDEN BİRİ”

Tedaviyi yürüten Uzman Doktor Selin Gamze Sümen, santral retinal arter tıkanıklığı vakalarında hiperbarik oksijen tedavisinin en hızlı ve etkili yöntemlerden biri olduğunu vurguladı. Sümen, erken müdahalenin hayati önem taşıdığını belirterek, hastada önemli düzeyde görme kazanımı elde edildiğini kaydetti.

RİSK GRUPLARINA KRİTİK UYARI

Sağlık uzmanları, özellikle hipertansiyon, diyabet ve damar hastalığı bulunan bireylerde ani görme kayıplarının daha sık görülebileceğine dikkat çekiyor. Ani görme kaybı yaşayan kişilerin zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarının kalıcı görme kaybını önlemede kritik olduğu ifade ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.