AyFm 100.5

Akçaalan kayyuma tepki gösterdi, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri partilerini yalnız bıraktı

CHP Söke İlçe Başkanlığı’nda, partinin İstanbul İl binası önünde yaşanan olaylara tepki gösterildi. CHP'li Söke Belediye  Meclis üyelerinden sadece üç kişi katılım sağladı. Ayrıca DEM parti kontenjanından seçilen iki belediye meclis üyesi de açıklamada hazır bulundu.

CHP Söke İlçe Başkanı Dursun Evren Akçaalan, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanması ve il binasının polis ablukasına alınmasına tepki göstermek amacıyla yaptığı açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi, halkıyla birlikte yeniden demokrasiye hayat verecek. Bu ülkenin iradesini gasp etmeye çalışanlara karşı örgütlü gücüyle dimdik duracak. Bu ülkenin baba ocağına, halkın yuvasına zincir vurabileceğini sananlar bilsin ki: CHP burada, dimdik ayakta! Bizimle birlikte olan milyonlarca yurttaş da omuz omuza bizlerin yanında. Biz buradan ilan ediyoruz: CHP'yi kuşatmaya çalışanlar bilsin ki, Cumhuriyet Halk Partisi teslim olmaz, diz çökmez, geri adım atmaz. Ne saray duvarları, ne polis ablukaları, ne de baskılar bizi yolumuzdan çevirebilir. Bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yoldur. Bu yol, halkın yoludur, bu yol asla kesilemeyecektir. Hodri meydan! CHP var oldukça bu ülkeyi karanlığa mahkûm edemeyeceksiniz. Cumhuriyetin neferlerini susturamayacaksınız. Örgütümüzü dağıtamayacaksınız. Halkımızı teslim alamayacaksınız. Evet, biz buradayız. Biz bir aradayız. Biz kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Başkan Akçaalan’ın parti binasında yaptığı açıklamaya partililer yoğun bir katılım gösterdiler. Söke CHP Belediye meclis üyelerinin açıklamaya katılamaması partilileri öfkelendirdi. Sökeli gazeteci Durmuş Tuna ise yapmış olduğu paylaşımla CHP’lilerin sesi oldu. Tuna, "Meclis Üyeleri Arazide" başlıklı yapmış olduğu paylaşımda:

"CHP Söke İlçe Başkanı Dursun Evren Akçaalan, CHP İstanbul İl Başkanlığında devam eden abluka ile ilgili açıklama yaptı. Kendisini tebrik ediyorum. Genç yaşına rağmen mükemmel bir süreç götürüyor. Ancak basın açıklamasına belediye meclis üyelerinin katılımı yine eksikti. Üstelik basın açıklaması parti binasında yapılıyor. Pek uzak değiller parti binasına, yani alışıklar. Daha bir hafta evvel o binada el birliğiyle büyük bir çalışma yürüttüler. Peki, böylesine önemli bir basın açıklamasına neden katılmadılar? Sadece üç belediye meclis üyesi katılım sağladı. Belediye meclis üyeleri neden partisini böylesine önemli bir günde yalnız bırakıyorlar? CHP İstanbul İl Başkanlığına atanan kayyum için bir düşünceleri yok mu? Meclis üyeleri siyaseti sadece parti içi yarıştan ibaret mi görüyorlar? CHP Genel Merkezi, partilerinden istifa edip 'kaçmasınlar' diye üzerine titrediği meclis üyeleri zihnen zaten CHP’den kopmuşlar. Böyle günde bir araya gelmeyeceksiniz, ne zaman geleceksiniz? Senin partin sistematik olarak saldırı altında ve sen ne yapıyorsun, ben ona bakarım! Üniversite öğrencileri, vatandaş, eli bastonlu neneler partisine sahip çıkıyorken, sen bugün CHP ilçe başkanlığındaki açıklamaya gelmiyorsan, Gürsel Tekin’den farkın yoktur" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.