Takip Et

SON DAKİKA

Söke Alevi Kültür Derneği'nden Cem Evlerine saldırılara tepki

2 Ağustos 2022, Salı 10:46

     


Söke Alevi Kültür Derneği Başkanı Şevki Kaya, yaptığı basın açıklamasında Ankara'da Cem Evlerine yapılan provakasyon girişimine tepki gösterdi.

Ankara’da Şah-ı Merdan Cemevi ve Ana Fatma Cemevi ile Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’ne yönelik saldırılara tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Söke Alevi Kültür Derneği yönetimi de basın açıklaması ile provakasyon girişimine tepkisini dile getirdi.

Dernek Başkanı Şevki Kaya, beraberinde dernek yöneticileri ile birlikte derneğin Yenikent Mahallesinde yaptığı basın açıklamasında, "Öncelikle şunu belirtelim ki; Canlarımıza, Cemevlerimize, ve kurumlarımıza saldıranlar, bu saldırıları planlayıp yönetenler bilsinler ki; bizi demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadelesinden koparamayacaksınız. Çünkü biz, baskıya zorbalığa ve her türlü şiddet politikalarına boğun eğmeyiz“ dedi.

Kaya açıklamasında, ”Savaş çığırtkanlığına ve her türlü çatışma diline karşı barışın ve kardeşliğin saflarında yer alırız. Biz Aleviler, tarih boyunca her türlü provokatör tertibinin karşısında ve bize yönelik her saldırıya rağmen 72 millete bir nazarla bakmaya devam ettik.Hakları kendi içinde kutuplaştıran, ötekileştiren, çatıştıran, gerilimden ve şiddetten beslenen politikaların karşısında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Bu saldırıların asıl amacının ülkede kaos ve çatışma ortamı yaratmak olduğunun bilincindeyiz. Ülkenin başkentinde 4 ayrı yerde, Alevilerin ibadethanelerine ve mekanlarına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor,bu saldırının tüm yönleriyle açığa çıkarılması için kararlılıkla mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler