• 1 Nisan 2026, Çarşamba 14:17

Söke Alevi Kültür Derneği yönetimi görevden alındı

Şevki Kaya

Söke Alevi Kültür Derneği, Genel Merkez tarafından görevden alındı. Yerine yeni bir yönetim atanırken, Başkan Şevki Kaya elden tebligatı reddederek, tebligatın resmi yoldan yapılmasını istedi.

Söke Alevi Kültür Derneği’nin kurucuları arasında yer alan ve 2015 yılından bu yana başkanlık görevini sürdüren Şevki Kaya ve yönetimi, Alevi Kültür Dernekleri tarafından görevden alındı. Görevden alındığını, Genel Merkezden gelen heyetin tebligat yapmak istemesiyle öğrenen Kaya, sürece tepkisini dile getirdi.

Elden tebligatı almayan Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ben, Aydın Söke Cemevi Başkanı Şevki Kaya olarak, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi tarafından 29 Mart 2026 tarihinde alınan bir kararla, herhangi bir disiplin süreci işletilmeden ve tarafıma savunma hakkı tanınmadan görevden alındım. Bu durum tarafıma tebliğ edilmiştir. Söz konusu karar, hem hukuki açıdan hem de yolumuzun temelini oluşturan adalet, rızalık ve hakkaniyet ilkeleri açısından kabul edilemez bir uygulamadır. Hakkımda herhangi bir disiplin soruşturması başlatılmadan, ifade alma süreci işletilmeden ve savunma hakkım tanınmadan alınan bu karar, açıkça usule ve hukuka aykırıdır.

İnancımızda ve geleneğimizde ‘yargısız infaz’ yoktur. Her canın kendini ifade etme hakkı vardır. Bu temel ilkenin yok sayılması yalnızca şahsıma değil, temsil ettiğimiz değerlere de zarar vermektedir. Adımın ve şahsıma yöneltilen mesnetsiz iddiaların sosyal medyada dolaşıma sokulması, kişilik haklarıma açık bir saldırı niteliğindedir. Bu nedenle hem hukuki haklarımı kullanacağımı hem de sürecin takipçisi olacağımı kamuoyuna saygıyla bildiririm.” (NECATİ MALDAR)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.