Takip Et

Savaş: Aydın 20 yıl geri gitmiştir

Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, CNN Türk televizyonundaki “Yerel Gündem” programına katıldı. Savaş, "Aydın 20 yıl geri gitmiştir" dedi.

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını aktaran Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, programda şunları ifade etti:

“YAĞMUR AYDIN’DA ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR”

“İlimiz tarihiyle, kültürüyle, dillere destan medeniyeti ile bir şehir. Şehrimiz yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Türkiye Yüzyılında Aydın Yüzyılını başlatmak için yola çıktık. Aydın’daki kayıp yılları telafi etmek için yola çıktık. 15 yıllık mevcut yönetimin yetersizlikleri var. Aydın’da kayıp yıllar var. Bu kayıp yılları telafi etmek için yola çıktık. Altyapı problemleri var, kronik sorunlar var Aydın’da. Ulaşım başlı başına bir sorun. Aydın deprem bölgesinde bir il ve bu ciddi bir problem. Bununla ilgili bugüne kadar hiçbir çözüm üretilmemiş, işlem yapılmamış ve burada bir duyarsızlık var. Otopark problem, yağmur yağdığında bu yağmur Aydın’da çile haline geliyor. Altyapı ve kanalizasyon yetersizliği, birçok ilçemizde kanalizasyon olmasına rağmen, artıma yok, olanlar da ekonomik ömrünü tamamlamış vaziyette. Arıtmalar çalışmıyor ve Menderes’e akıyor.

“ACİLEN KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR YAPACAĞIZ”

Bizim ilk etapta hemen ilk 3 ayda bu trafik problemini çözebilmek adına bazı ilçelerimizde özellikle Nazilli’de, Aydın merkezde, Kuşadası’nda ve Söke’de köprülü kavşaklar yapacağız. Turizm master planı yapacağız. Bizim bölgemiz için 3 T çok önemli. Aydın bir tarım kenti. Aydın bir turizm kenti. Aydın termal bir kent. İlk önce bu altyapı problemlerini hallettikten sonra ilimizin üretim kapasitesini ilimizin istihdam kapasitesini, ilimizin ihracat kapasitesini yükseltmek. Temel hedefimiz bu.

“AYDIN EL FRENİ ÇEKİLMİŞ BİR İL”

Aydın’ı cazibe merkezine dönüştürmek istiyoruz. 15 yıl önce Ege’nin incisi olan Aydın şuanda, nostalji şehrine dönüşmüş vaziyette. Emsallerinden 20 yıl geride. Aydın, artık başka illere imrenen değil, başka illerin Aydın’a imrendiği bir il haline gelmeli. El freni çekilmiş bir il görünümündeyiz.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ADINA ADIM ATILMADI”

6 Şubat depreminden hemen sonra ilgili müdürlük Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına yazı yazıyor. 2000 yılı öncesi yapı stokunuzla ilgili bilgi istiyor. Büyükşehir yönetiminden gelen yanıt şu; ‘Elimizde böyle bir veri yok.’ 2014 yılından bu yana kentsel dönüşümle ilgili hiçbir adım atılmamış. Yapı stoku ile ilgili hiçbir araştırma yok. Deprem Allah muhafaza etsin ama kapımızda. Her an olabilir. Bununla ilgili olarak önlem alınması gerekiyor.

“ALGIYLA ŞEHİR YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Vaat edilip de yapılmayan bir çok proje var. Afişler asılıp, algı yönetimiyle şehir yönetilmeye çalışılıyor. Son 15 yıldır durum böyle. Yapılmayan işler sanki yapılıyormuş gibi algı yönetimiyle insanlara yalan söylenip şehir yönetilmeye çalışılıyor. Bizim dönemimizde şehir algıyla değil, akılla yönetilecek. Biz bu konuda iddialıyız ve bu konuda şunu söylüyoruz, belediyecilik bizim işimiz. Belediyecilik vizyon işi.

“TÜRKİYE’NİN EN PAHALI SUYU AYDIN’DA”

Diğer taraftan Türkiye’nin en pahalı suyunu Aydın kullanıyor. Biz önümüzdeki dönem yani 1 Nisan’dan itibaren alacağımız kararla su ücretlerine yüzde 50 indirim yapacağız ve 5 yıl boyunca da zam yapmayacağız. 30 Büyükşehir içerisinde su ücretleri ile ilgili belediyenin internet sitesinde açıklaması olmayan vilayet Aydın.” (SELİME AYDEMİR) 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.