Takip Et
  • 16 Kasım 2023, Perşembe 17:42

“Filistin için basit ve zayıf tepkiler ortaya koyuyoruz”

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Rıdvan Eşin, kafede oturan çocukların ellerindeki kahveleri dökerek İsrail’e karşı ucuz kahramanlık yapıldığını dikkat çekerek, “Filistin için basit ve zayıf tepkiler ortaya koyuyoruz” dedi.

BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Rıdvan Eşin, Filistin meselesinde ucuz kahramanlığa soyunanlara tepki gösterdi.

“AKIL YA HU”

İsrail’in Filistin’e karşı saldırıları devam ederken basit tepkilerin çözüm olmayacağını dikkat çeken Rıdvan Eşin, “Her zaman olduğu gibi Filistin için bir şey yaptığını zanneden bir takım Müslümanlar, yapmadığını düşündükleri diğer Müslümanları taciz ediyorlar. Akıl ya hu; Yine asıl düşmanı bırakıp birbirinize saldırıyorsunuz. Evet bizler belli duygulara ve fikirlere sahip belli bir yaşa gelmiş insanlar olarak elimizden gelebilecek olan şeyleri yapmaya gayret ediyoruz. Misal dua ediyoruz, Filistin meselesini kendi sosyal medya hesaplarımızda paylaşarak gündemde tutmaya çalışıyoruz, belli firmaların ürünlerini almayarak boykot yapmaya çalışıyoruz, bir iki protestoya katılıp bir iki slogan atıyoruz. Bu saydıklarımı Allah için ve elimizden sadece bunların geldiğini düşündüğümüz için yapıyoruz. Ama inanıyorum ki hepimiz bunlardan çok daha fazlasını yapabilecekken bize en az zararı dokunacak ve konforumuzu en az zedeleyecek böyle basit ve zayıf tepkiler ortaya koyuyoruz” açıklamasını yaptı.

“KAHRAMANLIK ZAYIFLARA SALDIRARAK OLMUYOR”

“Mesela dua edenler bugüne kadar dua ederken aralıksız 3 saat bu mesele için Allah’a yalvardı mı?” diye Eşin, şu ifadelere yer verdi;

“İsrail ürünlerini boykot edenler cola, Starbucks, Madonalds dışında hayatlarını işgal eden ürünlerin yüzde 50’sinin İsrail ürünü olduğunun farkına varıp bunların tümünü hayatından çıkardı mı? Yahut evinden çıkıp İsrail yada ABD büyükelçiliğinin önüne gelip çadır kurup orada 3 gün yatıp kalkıp pasif protesto eylemi yapan var mı aramızda? Hayır yok. Sonra da kalkıp sanki cephede savaşmış gibi, kafede kahve içen 16 yaşındaki çocuklara tepki gösteriyor, onları azarlıyoruz, ellerinden harçlıkları ile aldıkları kahveleri zorla alıp yerlere döküyoruz. Ve kendimizi Kahraman gibi hissediyoruz. Büyük kahramanlar. İşletmelere değil de orda oturan garibana, liderlere değil de masum halka, sistemlere değil de fikirlere saldıran bu zavallı irade oldukça, dayak yemeye ve zillet içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Kahramanlık zayıflara saldırarak olmuyor. Sizden güçlülere kafa tutup onlarla mücadele edebiliyor, malınızı ve canınızı kaybetme pahasına savaşabiliyorsanız, o zaman kahraman olursunuz. Neye tepki verdiğinizi, kime tepki verdiğinizi, nasıl tepki verdiğinizi lütfen iyice irdeleyin!” (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.