Takip Et

/>

SON DAKİKA

İYİ Parti'nin Aydın BŞB Adayı Kayalı mı oluyor?

7 Şubat 2024, Çarşamba 15:33
Son güncelleme: 7 Şubat 2024, Çarşamba 15:35

     


İYİ Parti'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın, dün CHP'den istifa eden Eski Kuşadası Belediye Başkan Adayı Özer Kayalı'nın olacağı konuşuluyor.

İYİ Parti yöneticileri, Kayalı'nın partilerinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı yönündeki iddialara ilişkin bir açıklama yapmazken, Kayalı'nın adaylığını önümüzdeki hafta Aydın'a gelmesi beklenen İYİ Parti Lideri Meral Akşener tarafından açıklanacağı da siyasi kulislerde dile getiriliyor.

Eski Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP'den istifasını şu ifadelerle duyurmuştu:

Bugüne kadar, 'Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik”, “Lâiklik”, “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri ile CHP çatısı altında siyaset yaptım.

Bu ilkeler doğrultusunda, Atatürk’ün kurduğu bu partinin her kademesinde büyük bir gururla görev yaptım.

Ancak gelinen noktada, üzülerek görüyorum ki, CHP Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmış, yıkmak istediği düzenin ikizi haline gelmiştir.

Halkçılığı ötekileştirirken rantçı anlayışı ödüllendiren, demokrasi mücadelesi adı altında “tek adam” rejiminin kusursuz bir kopyası haline dönüşen CHP’nin bu yönetim biçimi ve bu anlayışla iktidar olması ne yazık ki imkansız duruma düşmüştür.

Siyasi mücadelemi yine Atatürk’ün çizdiği ilkeler doğrultusunda sürdürebilmek adına CHP üyeliğinden istifa ediyorum. (SELİME AYDEMİR) 

 

OKUMAK İSTEDİĞİNİZ HABERE TIKLAYIN

 

 







 
Son Eklenen Haberler