Takip Et
  • 24 Kasım 2023, Cuma 20:10

Bir dakikada diş ağrısından kurtulmanın 8 yolu

Diş ağrısı bir kişinin yaşayabileceği en kötü ağrılardandır. Dayanılması oldukça zor olan diş ağrısı, en olmadık zamanlarda başlar. Bu ağrıyla uğraşmak çok zor olduğu için evde kısa sürede ağrıdan kurtulmanın yolları aranmaktadır. Bu yazımızda Bir Dakikada Diş Ağrısından Kurtulmanın 8 Yolu hakkında bilgi vereceğiz.

Diş ağrısı birçok nedene bağlı olarak gelişebilir. Bir anda başlayan şiddetli diş ağrısını evde kısa sürede uygulanacak yöntemlerle hafifletmek mümkündür. Böylece diş hekimine gidene kadar geçen sürede biraz olsun ağrı dindirilebilecektir.

BİR DAKİKADA DİŞ AĞRISINDAN KURTULMANIN 8 YOLU NEDİR?

Bir Dakikada Diş Ağrısından Kurtulmanın 8 Yolu şu şekilde sıralanıyor:

  • Tuzlu su
  • Hidrojen peroksit
  • Nane çayı
  • Sarımsak
  • Karanfil
  • Guava
  • Kekik yağı
  • Soğuk kompres

TUZLU SU İLE BİR DAKİKADA DİŞ AĞRISINDAN NASIL KURTULURUZ?

Tuzlu su ile bir dakikada diş ağrısından kurtulmak mümkündür. Tuzlu su doğal bir dezenfektan olarak kullanılmaktadır. Tuzlu su ile gargara yapıldığı zaman dişlerin arasına sıkışan küçük parçaların çıkartılması kolay olmaktadır. Özellikle apse yapan diş etinin şişliğini gidermek için tuzlu su sıklıkla kullanılmaktadır. Bu yöntemde bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ekleyip gargara yapmak yeterli olacaktır.

HİDROJEN PEROKSİT İLE BİR DAKİKADA DİŞ AĞRISINDAN NASIL KURTULURUZ?

Hidrojen Peroksit ile bir dakikada diş ağrısından kurtulmak mümkündür. Hidrojen peroksit ağızda bulunan bakterilerin öldürülmesinin yanı sıra ağız içi şişliklerden de kurtulmayı sağlamaktadır. Hidrojen peroksit kullanırken dikkatli olmak gerekmektedir. Bunun için eşit miktarda su ile karıştırılmış olan hidrojen peroksit, ağız gargarası olarak kullanılabilmektedir. Ancak bu karışımın yutulmamasına dikkat etmek gerekmektedir.

NANE ÇAYI İLE BİR DAKİKADA DİŞ AĞRISINDAN NASIL KURTULURUZ?

Nane Çayı ile bir dakikada diş ağrısından kurtulmak mümkündür. Nane çayı diş eti hassasiyetlerinin tedavisinde ve diş beyazlatmada sıklıkla kullanılmaktadır. Ağrıyan dişler için de oldukça faydalı olan nane çayı ister yaprakları kullanılarak ister çay şeklinde demlenerek tüketilebilmektedir. Nane çayı içilmediği zamanlarda limonla tatlandırılarak da kullanılabilir.

SARIMSAK İLE BİR DAKİKADA DİŞ AĞRISINDAN NASIL KURTULURUZ?

Sarımsak ile bir dakikada diş ağrısından kurtulmak mümkündür. Sarımsağın ağrı kesici özelliği yüzyıllardır bilinmektedir. Bu özelliği sayesinde diş ağrılarının tedavisinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Ağız içi bakterilerini öldüren sarımsak uzun vadede diş tedavisini de sağlamaktadır. Diş ağrısı tedavisi için ağrıyan dişin üzerine sarımsak koymak yeterli olmaktadır.

KARANFİL İLE BİR DAKİKADA DİŞ AĞRISINDAN NASIL KURTULURUZ?

Karanfil ile bir dakikada diş ağrısından kurtulmak mümkündür. Karanfil diş ağrısı dendiği zaman akla ilk gelen yöntemdir. Karanfil içerisinde bulunan yağ, ağrının kısa sürede giderilmesini sağlamaktadır. Karanfil aynı zamanda diş eti iltihaplarının da geçmesini sağlamaktadır. Diş ağrısı için bir karanfili ağrıyan diş üzerine koymak yeterli olacaktır.

GUAVA İLE BİR DAKİKADA DİŞ AĞRISINDAN NASIL KURTULURUZ?

Guava ile bir dakikada diş ağrısından kurtulmak mümkündür.  Guava, sağlık konusunda oldukça önemli bir meyvedir. İçerdiği bileşikler sayesinde kanserden Alzheimer’ a kadar faydalı olan guava, diş ağrılarının tedavisinde de kullanılmaktadır. Anti inflamatuar özelliği olan bu meyve diş ağrısını engellemek için sıklıkla tüketilmelidir.

KEKİK YAĞI İLE BİR DAKİKADA DİŞ AĞRISINDAN NASIL KURTULURUZ?

Kekik Yağı ile bir dakikada diş ağrısından kurtulmak mümkündür. Kekik yağının diş ağrısını giderme özelliği bulunmaktadır. Birkaç damla kekik yağı ağrıyan diş üzerine uygulandığı zaman kısa sürede ağrının kesilmesini sağlamaktadır. Kekik yağı su ile karıştırılarak içildiğinde de aynı etkiyi sağlamaktadır. Ancak anında etki için gargara yapmak çok daha faydalı olacaktır.

SOĞUK KOMPRES İLE BİR DAKİKADA DİŞ AĞRISINDAN NASIL KURTULURUZ?

Soğuk kompres ile bir dakikada diş ağrısından kurtulmak mümkündür. Diş ağrısının şiddetli olduğu zamanlarda dişin ağrıdığı bölgeye dışardan soğuk kompres uygulamak gerekmektedir. Uygulanan bu soğuk kompres, kan damarlarının sıkışmasını ve ağrıların hafiflemesini sağlamaktadır. Diş ağrısına bağlı şişliklerin giderilmesi konusunda da oldukça etkili bir yöntemdir. (SELİME AYDEMİR)

 

 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.