Didim Galatasaray Futbol Okulu tarafından sporcu beslenmesi ve sağlığı ile futbolda psikolojinin yeri ve spor psikolojisi konulu seminer gerçekleştirildi.
Didim Gazi İlkokulu Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Özgür Özbebit ile Diyetisyen Uzmanı Dr. Dilek Kırmızıyüz ile Psikiyatri Uzmanı Dr. Özgür Özbebit'in konuşmacı olarak katıldığı seminere, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut, Didim Galatasaray Futbol Okulu sorumlusu Naci Saygın, Antrenörler Serhat Çalışkan, Ufuk Kurucu ve Bülent Yılmaz ile sporcu çocuklar ve aileleri katıldı.
Didim Galatasaray Futbol Okul Antrenörlerinden Ufuk Kurucu, amaçlarının sporcu çocuklara fizyolojik özelliklerinin yanında fiziksel yapılarını geliştirmek için düzenli ve doğru beslenme alışkanlıklarını kazandırmak olduğunu söyledi. Kurucu, amaçlarının aynı zamanda özgüveni olan, kendisi ve çevresiyle barışık, dostluk ve barışı önde tutan, kişiliği ve ahlakı ile topluma örnek olacak psikolojisi güçlü oyuncular yetiştirmek olduğunu ifade etti.
Didim Devlet Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Uzmanı Dr. Dilek Kırmızıyüz, gelişme çağındaki çocukların nasıl beslenmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler aktardı. Beslenmenin tanımını yapan Kırmızıyüz, yiyeceklerinde süt ve süt ürünleri grubu, et, yumurta ve baklagil grubu, sebze meyve grubu ve ekmek tahıl grubu olmak üzere 4'e ayrıldığını ifade etti. Uzman Dr. Dilek Kırmızıyüz, kişinin her gün bu yiyeceklerden belirli bir oranda almasıyla yeterli ve dengeli beslendiğini kaydetti. Psikiyatri Uzmanı Dr. Özgür Özbebit de spor psikolojisi hakkında bilgiler verdi. Sporun rekabete dayalı olduğunu ve rekabet oldukça hırsın da oluştuğunu dile getiren Psikiyatri Uzmanı Dr. Özbebit, sporcuların psikolojisinin de buna göre değişebildiğini anlatarak, spor psikolojisinin gelişimini hızlandıran sebepler hakkında da bilgiler verdi. (EDİZ VERDİOĞLU)






















ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.