
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, jandarma ekipleri göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretine karşı yürüttükleri çalışmalarda film sahnelerini aratmayan bir olayı ortaya çıkardı. Güzelçamlı Mahallesi’nde tekne kiralamaya çalışan iki kişi, sahte kimlikle yakalandı. Şüphelilerden birinin Türkiye’de oturum süresi dolmuş yabancı uyruklu bir düzensiz göçmen olduğu ortaya çıktı.
Aydın İl Jandarma Komutanlığı GKİT ekipleri ve Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ortak çalışmasında, teknede evlilik teklifi yapmak amacıyla kiralama araştırması yapan iki şüpheli takibe alındı. Yakalanan şahıslar, B.C. ve Y.C. adına düzenlenmiş Türk kimliklerini gösterdi.
Ancak yapılan mülakat ve detaylı inceleme sonucu, Y.C. ismini kullanan kişinin aslında 2022 yılında oturum izni sona ermiş A.Y.E.V. isimli yabancı uyruklu bir düzensiz göçmen olduğu belirlendi. Şüphelilerin romantik bir sürpriz amacıyla tekne kiralamaya çalıştıkları, bu sırada sahte kimlikle yakalandıkları tespit edildi.
A.Y.E.V., gerekli işlemler için Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Sınır Dışı Etme Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edilirken, kendisine 32 bin 864 TL idari para cezası kesildi.
Jandarma, göçmen kaçakçılığı ve benzeri suçlarla mücadelenin aralıksız süreceğini bildirdi. (ERDAL AYDIN)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.