Takip Et

SON DAKİKA

‘Atçalı Kel Mehmet’ filminin galası yapıldı

21 Eylül 2017, Perşembe 15:00

     


Ege Bölgesi'nin sevilen halk kahramanlarından Atçalı Kel Mehmet Efe'nin yaşamını anlatan ‘Atçalı Kel Mehmet’ filminin oyuncuları, Aydın’da vatandaşlarla bir araya geldi. Forum AVM’de düzenlenen söyleşinin ardından, filmin galası yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

‘Atçalı Kel Mehmet’ filminin oyuncu kadrosu, söyleşi ve gala için Aydın’a geldi. Oyuncular, Forum Aydın Alışveriş Merkezi’ndeki söyleşiden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Oyunculardan Hasan Yalnızoğlu, filmde ‘Uzun Efe’ karakterini canlandırdığını söyledi. Yalnızoğlu, yaşanmış olayı sinema perdesine taşıdıklarını aktardı. Oyuncu Ceren Kaplakarslan ise “Atçalı Kel Mehmet filminde rol teklifi geldiğinde onore edildim. Onun haricinde Güler Nalbantoğlu, bir kadın yapımcı olması beni çok etkiledi. Destek olmak, arkasında olmak istedim. Ardından Gökhan Keser’in başrol oynadığını duydum. Onunla daha önce başka bir projede de çalışmıştık. Tanıdık bir yüz olması beni rahatlattı” dedi.

Gerçek bir karakteri canlandırmanın sorumluluğuna vurgu yapan Kaplakraslan, filmin insanları derinden etkileyeceğini dile getirdi.

 

“HİKAYESİ ÇOK HEYECANLANDIRDI”

Oyuncu Hülya Şen de filmde, Atçalı Kel Mehmet’in annesini canlandırdığını ifade etti. Filmde Atçalı Kel Mehmet Efe’nin çocukluğu ve yetişkinliğinin anlatıldığını kaydeden Şen, “Ben zaten İzmirli’yim. Böyle bir projede oynamak beni çok mutlu etti. Yapımcımız bu projede İzmirli insanların olmasını çok istemiş. Projeyi teklif ettiğinde çok mutlu oldum. Özverili bir süreç yaşadık” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Veysel Bulut ise filmde, ‘Çakmakoğlu’ karakterini canlandırdığını söyleyerek, “Bu filmin ilk senaryosunu okuduğumda çok heyecanlandım. Çünkü tarihi bir film. Efsane bir başkahramanın hikayesi bizi çok heyecanlandırdı. Filmin ön hazırlıkları oldu. Atçalı Kel Mehmet Efe’nin atları çok sevdiğini öğrendik. Çakmakoğlu, onun çocukluk arkadaşı” dedi.

Söyleşide konuşan, filmin başrol oyuncusu Gökhan Keser de “Efelerin diyarındayız. Bilen pek çok kişi vardır. Atçalı Kel Mehmet, gerçek bir kahramanlık hikayesi. Gerçek bir hikaye. Yazılmış bir senaryo değil” diye konuştu.

 

“LİDER BİR KARAKTER”

Atçalı Kel Mehmet Efe’yi Yeşilçam’da Fikret Hakan’ın canlandırdığını anımsatan Keser, “Yıllar sonra Atçalı Kel Mehmet Efe’yi sinemaya taşımak bize nasip oldu. Asla boğun eğmeyen, halkın yanında olan, halka zulmedenlerin karşısında olan, bu özelliklerinden ötürü lider bir karakter” ifadelerini kullandı.

Filmin teknik yapımcısı Ali Rıza Cankorur da tüm vatandaşlara filmi izlemeleri çağrısında bulundu. Filmin gerçekleri yansıttığını kaydeden Cankorur, tarihçilerden danışmanlık desteği aldıklarını ifade etti.

Atça’nın son Belediye Başkanı Mustafa Çınar da böyle bir filmin çekilmesini çok arzu ettiğini dile getirdi. Atça’nın modern imar planıyla ve Atçalı Kel Mehmet Efe’yle adını duyurduğunu anlatan Çınar, başkanlığı döneminde Atçalı Kel Mehmet Efe’nin tanıtımı için sempozyumlar, tiyatro gösterileri düzenlediklerini ifade etti.

Söyleşinin ardından, Forum AVM’de bulunan sinema salonunda, filmin galası gerçekleştirildi. Galaya, Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Şeref Yazıcı, Atça Mahallesi Muhtarı Olgun Belci de katıldı. (KIVANÇ UĞUR)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler