Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın’da deve güreşi festivali yapıldı

10 Aralık 2023, Pazar 19:22

     


Aydın’da Köşk Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sevenler Derneği tarafından, Köşk'de Deve Güreşi Festivali düzenlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Katılımın yoğun olduğu festivalde, pehlivan develer kıran kırana mücadele ederken, vatandaşlar da güzel havanın ve güreşin keyfini çıkardı.

Köşk Belediyesi ve sponsorların katkılarıyla düzenlenen, binlerce kişinin izlediği Köşk Deve Güreşi Festivali’nde 80 deve nefesleri kesti.

Rakipleri ile kıyasıya güreşen develer, izleyenleri de heyecanlandırdı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar mangal yakarak Deve Güreşi Festivalin tadını çıkardılar.

Sunuculuğunu Cazgır Metin Bulut'un yaptığı Deve Güreşi Festivali, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Güreşlere Köşk Kaymakamı Tuğba Polat, Belediye Başkanı Nuri Güler, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye başkan aday adayları, muhtarlar ve yaklaşık dört bin deve güreşleri seven vatandaş katıldı.

Köşk Deveciler Derneği Başkanı Ümit Ertem, “güreşimize katkı veren uzaktan ve yakından katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. (SERKAN SARAÇOĞLU)

 







 
Son Eklenen Haberler