Takip Et

Belediye başkanı yeğenini usulsüz olarak memur yapmış

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde önceki dönem AK Parti’li Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ın öz yeğenini usulsüz yollarla memur yaptı iddiası ilçeyi karıştırdı.

Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Haziran ayı meclis toplantısında kendisi ile ilgili yapılan Devri Sabık başlıklı haberlere karşılık “Benimle ilgili “Devri Sabık yaratma çabasında” haberini yaptılar ama ben de şunu söylüyorum ki bugüne kadar gördükleriniz fragmandı. Bundan sonra ki devri sabık dönemi yeni başlıyor. Neler olduğunu tüm Koçarlı ve tüm kamuoyu görecek” şeklinde açıklama yapmıştı. Açıklamanın ardından ise Koçarlı Belediyesinde geçmiş dönemde yapılan bir usulsüzlük daha ortaya çıktı.

Bu usulsüzlüğü ortaya çıkartan Belediye Başkanı Özgür Arıcı, eski başkanının yeğenini kamu yararı gözeterek usulsüz olarak memur yapılan R.K’nın atamasını iptal ettirdi.

İddiaya göre Koçarlı Önceki Dönem Belediye Başkanı Nedim Kaplan, öz yeğeni olan işletme mezunu öğrenilen R.K’yı Halk eğitim Merkezinden alınan 80 saatlik “Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları” kursu sonrası 2022 yılında belediyeye sözleşmeli personel olarak atadı.

Bu atamanın ardından Koçarlı Belediyesinde işe başlayan R.K yaklaşık bir yıl sözleşmeli personel olarak çalıştıktan sonra 2023 yılında. Resmi Gazete’de yayımlanan Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 7433 sayılı Kanun kapsamında sözleşmeli pozisyonlarda görev yapan personelden 657 sayılı Kanun’un 4/A maddesi kapsamında sözleşmeli personel kadrosundan memur kadrosuna geçirildi.

Eski Belediye Başkanı Nedim Kaplan’ın halk eğitim merkezinden alınan belgeye istinaden memur yaptığı öz yeğeni R.K’nın atamasının kanuna ve usulüne uygunmuş gibi gösterdiği iddia edildi.

USULSÜZ ATAMAYI YENİ BAŞKAN ORTAYA ÇIKARTTI

Halk Eğitim Merkezinden aldığı 80 saatlik “Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları” kursu sonrası alınan kurs bitirme belgesi ile memur olan yeğen R.K’nın usulsüz bir şekilde memur olması yerel seçimlerin ardından amcasının Belediye başkanlığını kaybetmesi ile ortaya çıktı.

Koçarlı Belediye Başkanı seçilen Özgür Arıcı, Belediyeye müfettiş talep ederek eski belediye başkanı Nedim Kaplan’ın öz yeğeninin usulsüz bir şekilde memur yapılmasını ortaya çıkarttı ve resmi yollarla kamu yararı gözeterek usulsüz olarak memur yapılan R.K’nın atamasını iptal ettirerek işten çıkarttı.

Bu atamanın duyulması ile oklar Eski Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a çevrilirken, bu usulsüz atamaya ne cevap vereceği ise merak konusu oldu. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.