Takip Et

SON DAKİKA

Kullar Karpuzlu’ya bağlanmak istiyor

13 Nisan 2022, Çarşamba 12:05

     


Koçarlı’nın Kullar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bağlı bulundukları ilçeye 48, sınır ilçe Karpuzlu’ya da 20 kilometre mesafede olduklarını belirterek, “Mahallemiz resmiyette Koçarlı’ya bağlı ama biz bütün şahsi işlerimizi Karpuzlu’dan gideriyoruz. Biz mahallemizin resmi olarak Karpuzlu’ya bağlanmasını istiyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı’nın 203 nüfuslu, 60 haneli ve 155 seçmeni bulunan Kullar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Karpuzlu İlçesi’ne bağlanmak için imza kampanyası düzenledi. 2021 Kasım ayında Koçarlı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne topladıkları imzaları ve dilekçelerini teslim ettiklerini ancak cevap alamadıklarını belirten Veli Öztürk, konuyu Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a ileteceklerini belirtti.

“BU MAĞDURİYETİMİZİ VALİ'YE İLETECEĞİM"

Kullar Mahallesi’nde yaşayan Veli Öztürk, 60 haneli, 155 seçmeni bulunan ve 203 vatandaşın yaşadığı mahalle halkının çam fıstığı, zeytin ve hayvancılık ile geçimini sağladığını belirtti. Öztürk, “Mahallemiz Koçarlı’ya 48 kilometre, Karpuzlu’ya 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Mahalle halkı yılın 52 haftası pazar ve diğer ihtiyaçları için Karpuzlu’ya gidiyor. Sadece resmi işlem için Koçarlı’ya gitmek zorunda kalıyoruz. Bu yüzden Karpuzlu’ya geçmek için mahalle seçmeninin imzasını toplayarak Karpuzluya geçmek istediğimizi belirttik ve bu topladığımız imza listesini Koçarlı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne 25 Kasım 2021 tarihinde teslim ettik. Bu teslim edilen evrakın Aydın Valiliğine gidip gitmediğinden ya da resmi bir işleme konulduğu hakkında bilgimiz yok. Yaklaşık bir buçuk ay önce valiliğe gittim, Açık Kapı'da beni en az iki gün önce arayacaklarını söylediler ama daha hala beni arayan yok. Ben bu mağduriyetimizi Vali bey ile görüşüp kendisinden yardım isteyecektim. Bu sorunumu iletmek için yeniden Aydın Valiliği’ne gideceğim. Kullar Mahallesi’nin Karpuzlu İlçesine bağlanmasını istediğimizi ve imza örnekleri ile dilekçemizi kendisine sunacağım” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler