Takip Et

SON DAKİKA

İncirin de eğlencenin de tadı Buharkent'te çıkarılacak

28 Temmuz 2022, Perşembe 14:11

     


tvDEN ekranlarında yayınlanan Baş Başa programının konuğu olan Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, izleyicileri 6 – 7 Ağustos’ta Buharkent’te düzenlenecek olacak Taze İncir Festivaline davet etti. İlk taze incirin çıktığı yer olan Buharkent’i daha çok tanıtmak için festivallerin yanı sıra çok sayıda projeyi de hayata geçiren Erol, jeotermal ısıtma ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesinin kendilerine gönderdiği yazıyı da gündeme getirerek, kendilerine yapılan eleştirileri çürüttü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu oldu. Aydın’da ilk taze incirin çıktığı yer olan Buharkent’te sezonun başladığını belirten Erol, ilçelerindeki incirin çok kaliteli olduğunu ve önemli bir ekonomik değer oluşturduğunu ifade etti. Türkiye’de taze incirin toptan ticaretinin yapıldığı tek yerin Buharkent olduğunu dile getiren Erol, sezonun güzel başladığını, ilk hasadın kilogramının 40 lira olduğunu, bu fiyatın 20 ila 15 liraya düştüğünü belirtti. Erol geçen sene 8 liradan alıcı bulan incirin bu sezon 12 liranın altına düşmemesini beklediklerini söyledi. Buharkent’te 25 bin ton incir rekoltesi olduğunu, bu sene rekoltede artış beklediklerine dikkat çeken Erol, siyah incir üretiminin de her geçen gün arttığını belirtti. İncirin Bursa’dan 15 gün önce çıkması nedeniyle siyah incir üretiminin yapıldığı Bursa’ya göre Buharkent’in çok daha avantajlı olduğunu ifade eden Erol, siyah incirin de önemli bir ihracat kalemi olduğunu söyledi. Yaş incirin yanı sıra iki bin ton civarında kuru incirin de olduğunu belirten Erol, “İncir sezonu tüm çiftçilerimize bereketli olsun. Çiftçimiz emeğinin karşılığını alsın. Vatandaşlar da lezzetli ve kaliteli incir yemenin tadına varsın” dedi.

İncirin tanıtılmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Erol, 6 ve 7 Ağustos tarihlerinde Buharkent’te 16.sı düzenlenecek olan ‘Taze İncir Festivali’ için hazırlıkları sürdürdüklerini belirtti. Festivalin içeriğinden söz eden Erol, “Festivalde düzenlenen yarışmalar ve konserler dışında vatandaşlar sergi açıyor. Biz bunların yanı sıra kültürel etkinlikleri ve sportif faaliyetleri de önemsiyoruz. Onlara da festivalimizde yer veriyoruz. Akşam saatlerinde de Bedia Akartürk, Bilal Sonses, Zeynep Türkeş, Kolpa Grubu sahne alacak. Biz katılımcıların hem incire, hem kültürel ve sportif faaliyetlere hem de eğlenceye doyabilecekleri bir festival düzenledik. Herkesi bekliyoruz” dedi.

"BUHARKENT 2023 YILINDA JEOTERMALLE ISINACAK"

Buharkent’te birçok projeye imza atan Erol, jeotermalle ısınmak için de çabalarının devam ettiğini ve bu konuda önemli bir aşama kaydettiklerini belirtti. 2023 yılında Buharkent’in jeotermalle ısınacağını dile getiren Erol, “2023 yılının Kasım ayında Buharkent jeotermalle ısınacak. Bu çalışmayla Aydın’da ilk olacağız. 40 sene önce birçok noktada jeotermalle ısınma başlamış. Bu kadar jeotermal enerjinin olduğu Aydın’da jeotermalle ısınma çok daha önce başlamalıydı” diye konuştu.

"BİZİ YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Daha önce yaptığı açıklamada Buharkent’te jeotermal ısınmayla ilgili yapılan çalışmalara Aydın Büyükşehir Belediyesinin engel olduğunu söylemesi üzerine kendisini iftira atmakla suçlayan kişilere Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisine gönderilen evrakla yanıt veren Erol, “2016 yılının sonlarında biz Zorlu Enerji Grubunun sahibiyle görüştük. Kendileri jeotermal ısınma projesini sosyal sorumluluk olarak göreceklerini suyu bize vereceklerini söyledi. Bu konu da gündem oldu. Olayın ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu meclis toplantısından sonra benimle görüşmek istedi. Yetkinin kendisinde olduğunu, bu işi yapamayacağımı söyledi. Ben yapacağımı söyleyince de ‘Ben kazı izni vermezsem nasıl yapacaksın’ dedi. Sonra da bana ‘Bilindiği üzere;23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun Büyükşehir Belediyesinin görev, yetki ve sorumlulukları başlıklı 7./y. Maddesinde: "Merkezî ısıtma sistemleri kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek” Büyükşehir Belediyelerinin görev ve sorumluluğundadır, denilmektedir. Bu kapsamda; ilçeniz sınırları içerisinde 5686 Sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği gereğince, jeotermal kaynak işletme ruhsat sahibi işletmelerin bu türden faaliyetlerinde hukuki problemlere neden olunmaması ve kamu kaynağı israfının oluşmaması için 5216 sayılı kanunun anılan amir maddeleri hükümlerine titizlikle riayet edilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim’ yazılı evrak gönderdiler. Bu evrakta Aydın Büyükşehir Belediyesi jeotermalle ısıtma görevinin kendisinde olduğunu söylüyor. Ama ‘Ben yapamıyorum, sen de yapamazsın’ diyor. Bizi bu şekilde yıldırmaya çalışıyorlar. Ama yılmayacağız. Bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler