Takip Et

“Aydın’da maliyeti 1 lira olan suyu neden 38 liraya satıyorsunuz?”

Gazeteci Serhan Seyhan’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu “Mevzu Derin” programı, hafta içi her gün Ana Haber Bülteni’nden hemen sonra yayına giriyor. Seyhan, Mevzu Derin’in bugünkü bölümünde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, “Aydın’da maliyeti 1 lira olan suyu neden 38 liraya satıyorsunuz?” diye seslendi.

“HANGİSİNE İNANACAĞIZ?”

Didim, Söke ve Kuşadası’ndaki şebeke suyundan çay bile demlenemediğini söyleyen Gazeteci Serhan Seyhan, “Millet aç aç diye bir karikatür var. Ondan bahsetmek istiyorum. Hatırlarsanız önceki programda bunu anlatmıştık. Buradan devam etmek istiyorum. Sayın Özlem Çerçioğlu da kendisine sorulan sorulara bu karikatürdeki gibi cevap veriyor demiştim. Sayın Özlem Çerçioğlu’na su faturaları soruluyor, su faturalarının yüksekliğinden bahsediliyor. Bu su faturalarının Aydın’da yaşayan insanlara yarattığı sorundan bahsediliyor. Rakibinin suya yüzde 50 indirim yapacağı ve 5 yıl da zam yapmayacağı hatırlatılıyor. Sayın Çerçioğlu ekonomiden bahsediyor. Madem ekonomi kötü Sayın Çerçioğlu, madem insanlar alım güçlüğü çekiyorlar, ciddi bir problem var, en temel yaşam ihtiyacı olan suya bu kadar zammı neden yaptınız? Her ay enflasyon oranında yükseltmeye neden devam ediyorsunuz? İnsanların bu kadar ekonomik dar boğazda olmasına bu kadar dertlendiniz, bu kadar içlendiniz ama su konusuna neden duyarlılık göstermediniz? İnsanlara 1 liraya mâlettiğiniz suyu neden 38 liraya satıyorsunuz? Didim’de, Söke’de, Kuşadası’nda şebekeden verilen suyla çay bile demleyemiyor insanlar. Çay bile demleyemedikleri suya 40 liradan fazla para ödüyorlar. İthal ettiğimiz doğalgazın metreküp fiyatı 8 lirayı geçmiyor ama suyun metreküpüne 38-40 lira para ödüyoruz. Sonra da ekonomiden bahsediyoruz. Peki Sayın Çerçioğlu biz hangisine inanacağız? Siz madem bu kadar emekliyi, işçiyi, asgari ücretliyi düşünüyorsunuz, neden suya bu kadar zam yapıyorsunuz? Çevre illerde 18-20 lira olan suyun metreküp fiyatı neden Aydın’da 38-40 lira?” dedi.

“YATINIZDA MİSAFİR ETTİĞİNİZ İNSANLAR SOKAKTA KONUŞULUYOR”

Rakiplerini 5 yıldızlı otellerden çıkmamakla suçlayan Çerçioğlu’nun lüks tatilleri yaptığını da ifade eden Seyhan, “Bir de şu var; Özlem Çerçioğlu rakipleri için ‘onlar 5 yıldızlı otellerde tatil yapar’ diyor. Ben size şunu hatırlatmak istiyorum, haber sitelerinde var bu haber: ‘Çerçioğlu ailesi tatil için Hawai’yi seçti’. Rakipleriniz için 5 yıldızlı otelde gezdiklerini söylüyorsunuz siz maşallah 5 yıldızlı otelleri fersah fersah geçmişsiniz. Amerika’ya, İngiltere’ye gittiğinizi, oralarda zaman harcadığınızı kamuoyuna yansıyan şekliyle duyuyoruz, biliyoruz. Yatınızda misafir ettiğiniz insanlar da sokakta çok konuşuluyor. Yatınız olduğu ve yatınızla seyahat ettiğiniz de çok konuşuluyor. Özel yatınız olduğu hatta bir tane değil birkaç tane olduğu ve hatta ailenizin bir marinası olduğu konuşuluyor. Bu gibi durumlar varken ‘Onlar bilmezler, onlar 5 yıldızlı otellerde geziyor’ diyerek rakiplerini suçluyorsun…” diye konuştu.

Gazeteci Serhan Seyhan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun vadettiği köprülü kavşakların hiç birini yapmadığını, 2013 yılında açıkladığı Yeni Dörtyol Köprülü Kavşağı projesini 10 yıl sonra yeni bir projeymiş gibi kamuoyuna sunduğunu ifade etti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.