Takip Et

Aydınlı aday, elinde broşür kapı kapı geziyor

Aydın’ın Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Muhtar Adayı Şennaz Ulu, Efeler’in ilk kadın muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu'nu örnek alarak çıktığı bu yolda, mahalle halkına hizmet etmek için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ELİNDE BROŞÜR KAPI KAPI GEZİYOR

Belediyeden emekli, evli ve iki çocuk annesi Şennaz Ulu (56), muhtar olmanın hep hayali olduğunu ifade ederek, eline aldığı broşürler ile Mimar Sinan Mahallesi’ni kapı kapı geziyor. Belediye çalıştığı günlerden bu yana emekli olunca muhtar olmayı düşündüğünü aktaran Ulu, “Muhtar olmak hep hayalimdi, belediye çalışırken de insanlara yardımcı olmak ve onların işini görmek beni çok mutlu ederdi. O zamanlar emekli olursam muhtar olacağım diye kafama koymuştum. 2020 yılında emekli oldum ve şimdi de Efeler Mimar Sinan Mahallesi muhtarı adayıyım. Aydın Emekliler derneği, Kadın Hakları Koruma Derneği, Sakatlar Derneği, TEMA başta olmak üzere çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinde sosyal çalışmalarımı devam ettirmekteyim. Fatih Mahalle Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu hanım efendiyi çok örnek aldım kendime. Çünkü o Efeler’in kadın muhtarı. Ben de muhtar olma hayalim ve Yıldız hanımdan almış olduğum örnekle bu yola çıktım. Broşürlerimi aldım Mimar Sinan Mahallesi’nde kapı kapı dolaşıyorum” dedi.

“MUHTAR VAAT VERMEZ”

Muhtar seçilirse mahallesi adına yapmak istediği bir çok hayali olduğunu belirten Ulu, “Mahallem adına güzel hayallerim var. Hayal diyorum çünkü muhtarın vaadi olmaz, muhtar vaat vermez. Biz belediye başkanı veya milletvekili değiliz, biz vaat vermeyiz ama mahallede oturan vatandaşlarımızın isteklerini alırız, kurumlara ileterek köprü vazifesi görürüz. Çünkü kurum müdürlerine muhtar daha rahat ulaşabiliyor ve mahallesi adına yapılaması gereken hizmetleri aktarabiliyor. Hizmet olarak yapmak isteklerime gelecek olursak ilk önce kendi oturduğum evin önünde sürekli kazalar meydana geldiği için kimsenin canı yanmasın diye bir sinyalizasyon sistemi kurdurmak istiyorum. Ne gerekiyorsa yapacağım, gerekiyorsa mahalle halkımdan imza toplayacağım. Mahalle halkımın desteği ile eksik gördüğüm ne varsa yapacağım. Muhtarlıkta sen, ben yok biz olacağız. Hep birlikte olursak güçlü oluruz, birlikten güç doğar. Elimden geldiğince mahallelimin yanında olacağım. Dert dinlemeyi severim, onlarla ağlarım da gülerim de. Mahallede oturan kadınlarımız için sosyalleşmeleri ve aktivite yapabilmeleri adına kurslar açmak istiyorum. Mahallemizde çok boş alanlar var bunları ev ziyaretleri gerçekleştirirken fark ettim, o alanların kurumam mı yoksa şahsa mı ait olduğunu belirledikten sonra oralara spor alanları gibi değişik alanlar yaparak değerlendirmek lazım” şeklinde konuştu. (ERDAL AYDIN) 

 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.