
Efeler'in Umurlu Mahallesinde yaşayan İbrahim Sinir'in yetiştirdiği içi sarı karpuz görenleri şaşırtıyor. Karpuzlar vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.
Alıştığımız kırmızı içli karpuzun aksine şu sıralar sarı karpuz hem dikkat çekiyor hem de şifa kaynağı olarak aranıyor. Altın Çilek ve Ginseng'ten sonra sağlık açısından oldukça faydalı olduğu belirtilen sarı karpuzun kanser çeşitlerine karşı olan tedavi edici ve koruyucu etkisinin yanı sıra kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine de yardımcı olduğuna inanılıyor. Diyet yapanların vazgeçilmez tercihi olan karpuz, düşük kalorisinin yanı sıra B ve C vitamini ile Sodyum, kalsiyum, potasyum ve demir mineralleri açısından zengin bir meyve olmasından dolayı dikkatleri üzerine çekiyor.
Özellikle Çin'de çok tercih edilen sarı karpuz, Aydınlı İbrahim Sinir'in Tayland ziyareti sırasında rastlaması ve tohumunu beraberinde getirerek ekmeye başlamasıyla Aydınlıların da gündemine girmiş oldu. Sinir, Tayland'dan getirdiği karpuzu ektikten sonra görenlerin şaşırdığını belirterek, "Görünümü ve tadı aynı ama içinin rengi farklı. Tayland ziyaretim sırasında tohumunu yanımda getirdim. Ektim ve yetiştirdim. Ancak İsrail'in tohumları hibrit olduğu için bir daha ekme fırsatımız olmadı. Bir diğer ziyaretimde yine tohum getireceğim ve ekeceğim. Başta yakınlarım olmak üzere görenler oldukça şaşırıyor. Bahçeye gelip görenler ve tadına bakanlar oluyor" dedi. (AYŞE YILMAZ)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.