Takip Et

SON DAKİKA

Teknokent ve Mehmet Erdem

3 Ekim 2016, Pazartesi 08:00

     


AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, sosyal medya hesabında paylaşmasa bu konuya girmeyecektim. Paylaşımından anladığım kadarıyla; Erdem’in ADÜ Rektörü Cavit Bircan’a ziyareti sonrası bazı dedikodular çıkmış. Teknokent ihalesi sürecinde iş takibi yaptığını iddia edenler olmuş.

Erdem, sosyal medya hesabından şunları yazmış;

“ADÜ ziyareti ve oluşan spekülasyonlar...

ADÜ Rektörlüğünü ziyaretim sonrası sosyal medyada ve bazı mahfillerde spekülasyonlar oluştu.

Ziyaret sebebim ise Aydın Teknokent Projesi ile ilgiliydi. İzmir Teknokent'te çalışmış Aydınlı bir ekiple İzmir'de tanışma fırsatım oldu. Bu ekibi ADÜ Rektörümüz ve ADÜ Teknokent ekibi ile tanıştırayım istedim. Rektörümüz olumlu karşılayınca İzmir'den gelen Aydınlı ekip hazırladıkları sunumu bizlere anlattılar. İzmir Teknokent'teki deneyimlerini aktarmak suretiyle Aydın Teknokent'in yol haritasına katkıda bulunmaya çalıştılar. Bizce faydalı bir toplantı oldu. Hepsi bu kadar!”

Erdem’in son cümlesi, “Hepsi bu kadar!” kafamı kurcaladı. Gerçekten öyle mi, merak ettim.

İnternet üzerinde yaptığım araştırmada Mehmet Erdem’in kız kardeşi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Arzu Gebeşçe’nin kocası Elektronik ve Haberleşme Mühendisi Orhan Gebeşçe’nin bu işleri yaptığını gördüm. Genel Müdürü olduğu şirketin referansları da oldukça sağlam. Teknokent ve Teknopark konusunda da uzman bir şirket.

Mehmet Erdem’in ADÜ Rektörü Cavit Bircan’ı kimlerle tanıştırdığını bilmiyoruz ama eniştesinin sektörün önde gelen firmalardan birinin genel müdürü olması dikkat çekici. Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in, Aydın’da yapılacak bir yatırımın ehil insanlar tarafından yapılması için çalışması kadar doğal bir şey yok. İşin arkasında enişte varsa; durum sıkıntılı olabilir. Çünkü hem kız kardeş hem de enişte ile ilgili teyit edemediğim bazı bilgiler var.

Bekleyelim, görelim… 







 
Son Eklenen Haberler