• 10 Haziran 2026, Çarşamba 09:59

Germencik’te LGS alarmı: Tüm hazırlıklar masaya yatırıldı

Aydın’ın Germencik ilçesinde, binlerce öğrencinin geleceğini şekillendirecek LGS öncesinde güvenlik ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Sınavın sorunsuz geçmesi için kurumlar arasında iş birliği kararı alındı.

Germencik’te Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav öncesi hazırlıklar hız kazandı. Öğrencilerin sınav günü herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için emniyet, jandarma ve eğitim yetkilileri bir araya geldi.

Germencik Kaymakamı Sultan Doğru başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Dirmilli, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Haykırer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş katıldı. Toplantıda, 13 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınav öncesinde alınacak güvenlik ve trafik tedbirleri detaylı şekilde değerlendirildi.

OKUL ÇEVRELERİNDE ÖZEL ÖNLEM

Toplantıda sınav günü okul çevrelerinde uygulanacak emniyet ve asayiş tedbirleri, trafik akışının düzenlenmesi ve kurumlar arasındaki koordinasyon konuları ele alındı. Öğrencilerin sınava huzurlu ve güvenli bir ortamda girebilmesi için tüm hazırlıkların eksiksiz şekilde tamamlanması hedefleniyor.

Yetkililer, sınav sürecini olumsuz etkileyebilecek herhangi bir aksaklığın önüne geçmek amacıyla ilgili kurumların gerekli çalışmaları yürüttüğünü belirtti. Sınavın güvenli, düzenli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için tüm birimlerin koordinasyon içinde hareket edeceği ifade edildi. (ERDAL AYDIN)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.