Takip Et

Sivas’a Ucuz Uçak Bileti Bulma İpuçları

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Sivas, rotasını doğuya çevirmek isteyenler için ideal lokasyonlardan biridir. Yıllar boyu onlarca medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi eserler bakımından bir hayli zengin olan bu şehre, özellikle bahar mevsimlerinde gidebilirsiniz. Ayrıca günümüzde uygun fiyatlı Sivas uçak bileti bulmak da THY sayesinde çok daha kolay bir hale gelmiştir. Belirli ipuçlarını takip ederek uygun bir bütçeyle seyahat edebilir, Türkiye’nin güzide şehrini rahatlıkla keşfedebilirsiniz.

Sivas’a Uçuş Öncesi ve Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Sivas’a uçakla gitmeyi düşünenlerin bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Öncelikle kayıtlı ve el bagajı arasındaki farkları bilmeniz gerekir. Başta deodorant olmak üzere patlayıcı ve yanıcı türden eşyaların uçağa alınması yasaktır. Bilgisayar gibi elektronik eşyalar ise kabin bagajında yer almalıdır.

Keyifli bir yolculuk için eşyalarınızı prosedürlere uygun hazırladığınıza dikkat etmeli, online check-in yapmalı ve uçağın kalkışından iki saat önce havalimanında olmalısınız. Sivas’a uçuş esnasında göz önünde bulundurulması gereken detaylarsa aşağıdaki gibidir:

Doğru koltuk bulunmalı, eşyalar üst dolaba yerleştirilmelidir.
Cep telefonu, hareket öncesi uçak moduna alınmalı veya kapatılmalıdır.
Yolcunun yapması gerekenler anons edilir. Herhangi bir problem olduğu takdirde görevli personelle iletişim kurulmalıdır.
Bilhassa ilk defa uçağa binenler, yüksek irtifa ve düşük kabin basıncıyla karşı karşıya kalır. Bu durum, baş ağrısına ve dönmesine neden olur. Söz konusu sorunla başa çıkmak adına bol bol su içilmelidir.

Yolculuğu biten ve kendisini Sivas’ta bulan kişiler, uçaktan indikten sonra ekranları takip ederek bavulunu rahatlıkla teslim alabilir.

Sivas’a Uçak Bileti Alırken Yapılmaması Gereken Hatalar

Sivas uçak bileti satın almak, seyahat planının en önemli kısmını oluşturur. Bu süreçte, uygun fiyat, güvenilir hizmet ve kullanıcı dostu arayüz gibi hususlara dikkat edilmelidir. Sivas uçak bileti arayanların yapmaması gereken hatalardan şu şekilde bahsedilebilir:

Uçak bileti fiyatlarındaki dönemsel yükseliş ve azalışları takip etmeyen yolcular, daha fazla para ödemek zorunda kalır. İç hatlarda uçuşa 1-2 ay kala rezervasyon yapıldığı takdirde ekonomik açıdan avantaj elde edilir.
Firmaların dönemsel olarak gerçekleştirdiği uçak bileti kampanyalarından yararlanmak önemlidir. Bu sayede uygun fiyatlara şahane seyahat fırsatları yakalanabilir. Seyahat planı yapmamak ve rezervasyon işini en sona bırakmak, en büyük hatalar arasındadır.
En uygun ödeme yöntemini kullanarak Sivas uçak bileti satın alanlar, büyük bir avantaj elde eder. Özellikle mil biriktiren kredi kartları kullanıldığı takdirde ek masraflar ortadan kalkar. Bu tür detaylara dikkat etmeyen yolcular, birçok avantajdan mahrum kaldığı gibi yüksek maliyetlerle karşılaşır.
Uçuşunda birden fazla durak olanlar, aktarma süresinin ne kadar olduğuna bakmalıdır. Bekleme zamanı uzun olduğu takdirde yolculuk eziyete dönüşebilir.
Bagaj hakkının ne kadar olduğu, boyutu, ekstra talebe olumlu cevap verilip verilmediği gibi unsurlara dikkat edilmediği takdirde yolculuk öncesinde birtakım sorunlar yaşanabilir.

Sivas uçak bileti alanlar, sürecin ekonomik kısmına odaklanmalıdır. Fiyatlar; talebin yoğunluğuna ve rezervasyon tarihine göre değişir. Uçuşuna kısa süre kalanların alternatifleri ise daha azdır.

Sivas’a Uçuş Seferleri ve Havayolları

Türkiye’nin neredeyse her şehrinden hava yoluyla Sivas’a gitmek mümkündür. 1957 yılında inşa edilen ve zaman içerisinde yenilenen Nuri Demirağ Havalimanı, DHMİ tarafından işletilir. Türk Hava Yolları, düzenli olarak Sivas’a uçuş seferleri düzenler. Bunlardan faydalanmak için rezervasyon yaptırmak gerekir. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Trabzon, Antalya ve daha birçok şehre uçuş seferleri düzenlenir. Ucuz Sivas uçak bileti bulmak için hava yollarının kampanyalarını takip etmek şarttır.

Sivas’a Uçak Bileti Fiyatları

Sivas uçak bileti fiyatları hakkında net bilgi vermek mümkün değildir. Rezervasyon yaptıranlar ve kampanyalardan yararlananlar, daha uygun seçenekleri yakalayabilir. Bununla birlikte fiyatları etkileyen faktörler arasında aşağıdaki gibidir:

Uçuş tarihleri
Rotalar
Uçuş sınıfları
Seferin hangi havalimanına yapılacağı

Bunun yanı sıra boş koltuk sayısı ve talep de göz ardı edilmemesi gereken etmenlerdir. Hava yolu şirketleri, fiyatları belirlerken geçmişe dayalı verileri de dikkate alır. Farklı bir deyişle yılın herhangi bir döneminde uçuşa ne kadar talep olacağı, kaç koltuğun boş kalacağı gibi faktörler hakkında yorum yapılırken önceki senelerin bilgileri kullanılır. Rakip hava yolunun şirketlerinin daha iyi bir kampanyası varsa diğerleri de fiyat politikalarını buna bağlı olarak değiştirebilir.

Tatil dönemlerinde uçak biletine duyulan talep bir hayli fazladır. Bu durum fiyatların artmasına neden olur. Farklı sınıf biletlerin ücretlerinin aynı olmadığı da bilinir. Örneğin, business class uçak biletleri daha pahalıdır. İnsanlar, uçuşlarından dört hafta ile üç ay öncesinde uygun fiyatlı bilet alma şansına erişir. Son dönemde ise daha yüksek ücretler söz konusudur. Bilhassa bilet alma işini son ana bırakanların cebinden daha çok para çıkar.

Hava yolu şirketleri, yılın belirli dönemlerinde bazı rotalardaki uçak biletlerinde indirimler yapar. Özellikle kış aylarında yaza kıyasla az seyahat gerçekleştirilmesi, bu mevsimde daha fazla kampanya yapılmasını sağlar. Uygun fiyatlı Sivas uçak bileti satın almak isteyenler, hava yolu şirketlerinin sosyal medya hesaplarını takip ederek de haftalık seyahat bültenlerinden indirim fırsatlarını görebilir.

Sivas’ta Görülecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler

İç Anadolu Bölgesi’nin kadim şehirlerinden biri olan Sivas, farklı kültürleri tanımak ve tarihe yakından tanıklık etmek isteyenler için en doğru adrestir. Yolu buraya düşenlerin muhakkak görmesi gereken yerler arasında;

Gökpınar Gölü,
Sivas Ulu Camii,
Çifte Minareli Medrese,
Gök Medresesi,
Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi,
Bürüciye Medresesi,
Şifaiye Medresesi,
Şuğul Vadisi,
Sıcak Çermik Kaplıcası,
Kale Camii,
Paşa Fabrikası Piknik ve Mesire Alanı,
Aşık Veysel Müzesi,
İzzettin Keykavus Türbesi,
Sızır Şelalesi bulunur.

Sivas, tarihseverlerin yanı sıra heyecan arayanlar için de oldukça ideal bir şehirdir. Şehirde yapılabilecek aktiviteler şu şekildedir:

Yıldız Dağı’nda Kayak/Snowboard: Sivasla özdeşleşen bu dağ, şehir merkezine 58 kilometre mesafede olmakla beraber yılın altı ayı karla kaplıdır. Kış tatili yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. Çevresinde iki konaklama tesisi, buz pateni salonu, çok sayıda kafe ve restoran bulunur. Uygun fiyatlı aktiviteler sunmasıyla dikkat çeker.
Gökpınar Gölü’nde Dalış: Tıpkı Yıldız Dağı gibi burası da yolu Sivas’a düşenler tarafından muhakkak ziyaret edilir. Doğal akvaryum olarak anılmakla beraber turkuaz rengi, gören herkesi kendisine hayran bırakır. İrtifa dalışlarının gerçekleştirildiği göl, sualtı sporlarını sevenlerin bir numaralı adresidir.
At Binme: Şehri Süper Lig’de temsil eden Sivasspor’un kendisine ait binicilik tesisi mevcuttur. Bünyesinde çocuk parkı bulunduran tesis, ailelere de hitap eder. At binmek, güzel bir restoranda yemek yemek ve kaliteli bir gün geçirmek isteyenler için doğru adrestir.
Sızır Şelalesi’nde Kamping: Şehrin doğal güzellikleri arasında yer alan Sızır Şelalesi, bilhassa yaz mevsimlerinde muhakkak ziyaret edilmelidir. Doğayı sevenlerin uğrak noktası olan mekanın kamp yapmayı düşünenler için uygun bir yer olduğunu söylemek gerekir. Kendi ekipmanlarını getirebilecek ve su gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek insanlar, Sızır Şelalesi’nde aradıklarını bulabilir.

Sivas’ta kuş gözlemciliği ve trekking yapmak da mümkündür. Bunun yanı sıra şehirdeki otantik butikleri ziyaret ederek seyahatinizden hatıra kalacak eşyalar alabilirsiniz. (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.