Söke’nin beyaz altını olarak bilinen pamuk çalısından enerji üretimi yapacak olan 'Mavi Bayrak Enerji Üretim firması, Jhon Dere Bölge Bayisi olan Söke Traktör’den 45 traktörü törenle teslim aldı.
Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yatırım yapan Global Holding’e bağlı Mavi Bayrak Enerji Üretim A.Ş. pamuk çalısından enerji üretiminde kullanmak üzere 45 traktör satın aldı. Söke Traktör önünde düzenlenen törene Mavi Bayrak Enerji Üretim A.Ş.'nin Satın Alma Müdürü Hakan Hepsevim ve Jhon Deere Bölge Müdürü Ümit Bertan ve Bölge Bayisi Söke Traktör adına Tekin Yavuz ile firma yetkilileri katıldı.
“SÖKE’NİN BEYAZ ALTINI”
Jhon Deere Bölge Bayisi SÖTEK adına Tekin Yavuz, anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada; “Global Holding’in Söke’de yapacağı yatırımı duyduğumuz andan itibaren hem Söke hem de milli ekonomiye katkısından dolayı çok heyecanlandık. “Böyle bir proje içerisinde Jhon Deere markasının da yer alacak olmasından dolayı mutlu olduk. Jhon Deere ve SÖTEK’i tercih etmeleri bizleri mutlu etti. Pamuk, Sökelilerin tabiriyle ‘beyaz altın’, Söke ekonomisinin can damarı. Çalısı tarlada kalıyordu, bu çalıdan enerji üretilerek ekonomiye ciddi katkı sağlayacak olmasından hem Sökeli olarak hem de Türk vatandaşı olarak çok mutluyum. Bizlere satın alma döneminde destek olan Jhon Deere Türkiye Genel Müdürlüğü’ne ve bizi tercih eden Global Yatırım Holding’in Mavi Enerji Şirketi'ne çok teşekkür ediyorum” dedi.
İLK ETAPTA 12 MEGAVATLIK ELEKTRİK
Global Holding Satın Alma Müdürü Serkan Hepsevim; “Ülkemizin enerji kaynakları sınırlı. Söke’de yaptığımız yatırım şimdilik küçük gözükse de hedeflerimiz büyük. İlk etapta 12 megavatlık tesisi öngörüyoruz. Hayırlısıyla enerji üretimini 4 kat artırmayı hedefliyoruz. Bugün itibariyle 45 traktör alındı ama bahsettiğimiz hedefe ulaştığımızda bu traktör sayısını belki 4’e, 5’e katlamamız gerekecek. Sadece ekipman değil, istihdama da ciddi katkımız olacak. Yatırımın katkısı Söke ve çevresine de olacaktır. Bu işe bağlayacağız ve bu işin sonunda herkesin kazançlı çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.
“ÖNEMLİ BİR İŞ YAPIYORLAR”
Jhon Deere Türkiye Satış Müdürü Hakan Yıldıran; “Geçen yıl 12 traktör ve 4 biçerdöverle başlayan işbirliğimiz oldu. Mavi Bayrak Enerji, Türkiye’de çok önemli bir iş yapıyor. Enerjiyi gerçekten Türkiye’nin güçlü olduğu bir alan olan tarımın çıktılarını kullanarak elde ediyor. Türkiye’nin gelişmesi ve ekonomisi için çok önemli bir yatırım. Bu güzel yatırıma Türkiye’nin lider tarım makineleri firması olarak katkı sunup destek olabiliyorsak ne mutlu bize. Geçen yıl başlayan birlikteliğin daha uzun yıllar sürmesini diliyorum” diye konuştu.
(BURHAN CEYHAN)

























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.