Takip Et

SON DAKİKA

Yenipazar MYO öğrencilerine iş garantisi

24 Haziran 2022, Cuma 11:52

     


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Yenipazar Meslek Yüksekokulu (MYO) ile İzmir Emlak Komisyoncuları Odası arasında eğitim, staj, istihdam konularını kapsayan protokol imzalandı.

Yüksekokul Müdürü Dr. Elif Meryem Yurdakul Şipal ile İzmir Emlak Komisyoncuları Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu'nun imzaladığı protokol ile Yenipazar MYO Emlak Yönetimi Programı öğrencilerinin eğitimlerine destek olunması, sektörde staj yapma ve istihdam olanakları konularında iş birliği yapılması amaçlanıyor. Ayrıca protokol ile taraflar arası iş birliği ve bilgi paylaşımının geliştirilmesi ve ortak eğitim çalışmalarının yapılması ve emlak sektörünün nitelikli çalışan ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olunması hedefleniyor.

Yenipazar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninde Yüksekokul Müdürü Elif Meryem Yurdakul Şipal, “Yüksekokulumuzda Emlak Yönetimi programı 2006 yılından itibaren dolu kontenjanları ile sektöre öğrenci yetiştirmeye devam ediyor. Programdan mezun olan öğrenciler gerek Kamu Personeli Seçme Sınavı ile kamu kurumlarında gerekse gayrimenkul şirketleri ile emlak ofislerinde istihdam edilmekte. İmzalanan protokol ile Yenipazar Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrenciler için staj ve mezuniyet sonrası iş olanakları konusunda iş birliğimiz yazılı hale geldi.” dedi.

Yenipazar Meslek Yüksekokulu ile işbirliği içinde olmalarından dolayı memnun olduklarını belirten İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu ise, emlak sektörünün eğitimli, donanımlı kişilere gereksinimi olduğunu bu anlamda protokolün önem taşıdığını ifade etti.

İmza töreni, tarafların hayırlı olsun dilekleri ile sona erdi. (SERKAN SARAÇOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler