Takip Et

Aydın’da ‘Akıllı Şehirler’ bilim şenliği düzenlendi

20 Mayıs 2022, Cuma 15:29

     


Aydın’da 80 farklı okul öğrencilerinin katıldığı ve 100 standın yer aldığı Teknoloji Şenliği “Akıllı Şehirler” bilim şenliği düzenlendi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından düzenlenen ve Aydın Dijital Dönüşüm Projesi 3. Faaliyet alanı çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Aydın Teknoloji Şenliği’nin açılışı, Efeler ilçesi Gençlik Caddesinde yapıldı. Aydın Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, protokol mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Aydın il genelindeki 80 farklı okuldan toplamda 100 stantta 120 öğretmen ile 300 öğrencinin görev aldığı “Aydın Teknoloji Şenliği”nde öğrencilerin “Akıllı Şehirler” teması ile çevrelerinde var olan bir soruna farkındalık yaratarak çözüm üreten projeleri katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken şenlik kapsamında yapılan etkinliklerde güzel görüntüler ortaya çıktı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Öğrencilerimizin bilişimle üretim becerilerini geliştirmek ve çok büyük bir ihtiyaç haline gelmiş akıllı şehirler alanında sürdürülebilirlik ve yaşanabilirlik ilkeleri çerçevesinde kentsel yaşam kalitesini arttırmaya yönelik fikir ve projelerin geliştirilmesini teşvik etme amacıyla Aydın Teknoloji Şenliğini gerçekleştiriyoruz. Her zaman tarihe yön veren ülkemizin Akıllı Şehir dönüşümüne ve Milli Teknoloji hamlesine proje odaklı erken yaş eğitimleri ve teknoloji yarışmaları gibi uygulamaların yaygınlaştırılması önceliğine katkı sağlama gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Aydın Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve diğer protokol üyeleri, stantları gezdi. Protokol üyeleri, öğrencilerin hazırladıkları projeler hakkında da bilgiler edindi. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler