Takip Et

/>

SON DAKİKA

Kütahya'da "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü" açıklaması

25 Kasım 2021, Perşembe 16:11

     


Kütahya'da Hak-İş'e bağlı sendikalar tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hizmet- İş Sendikası kadın komite başkanı Mine Ünsal, Zafer Meydanı'ndaki basın açıklamasında, kadına yönelik, şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa, mobinge ve güvencesizliğe karşı durmak için bir araya geldiklerini bildirdi.

Hak-İş olarak, kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarının kararlılıkla devam etmesi ve bu süreçte tüm kesimlerin sorumluluk alması gerektiğine inandıklarını belirten Ünsal, şunları kaydetti:

“Bu çerçevede son dönemde daha da yoğunlaşan çalışmalardan, kamunun, sivil toplum kuruluşlarının, yazılı-görsel-işitsel ve sosyal medyanın bu konuyu kamuoyunun gündeminde tutma konusunda gösterdikleri çabalardan memnuniyet duyuyoruz. Bu çalışmalar sayesinde geçmişte uğradıkları şiddeti konuşamayan, paylaşamayan, gizli tutan kadınların artık konuştuklarını, resmi makamlara ve sivil toplum kuruluşlarına daha yoğun şekilde başvurduklarını, şikayette bulunduklarını görüyoruz. Diğer taraftan kadına yönelik şiddet konusunda hukuki düzenlemeler yapılırken, bu düzenlemelerin toplumsal değer yargılarıyla örtüşmesi, onlarla çelişmemesi ve toplumsal dokuyu, özellikle de temel yapımız olan ailenin çözülmemesi için azami dikkatin gösterilmesi gereklidir."

Ünsal, Hak-İş Kadın Komitesi olarak, dün olduğu gibi bugün de kadınların insan haklarının ihlallerine yol açan her türlü davranışa, tutuma karşı, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması mücadelelerinin etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Basın açıklamasına, Ünsal’ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Sabahattin Ödemiş, Öz Sağlık-İş Sendikası temsilcisi Münevver Çoşar ve sendika üyeleri katıldı. (AA)

 

 







 
Son Eklenen Haberler