Takip Et

SON DAKİKA

Çine’de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan 2022, Cumartesi 14:21

     


Çine’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu yaşandı. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılmayan kutlamalara, Çineliler adeta akın etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çine Hükümet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türk Bayrağı göklere çekildi. Çelenk sunumu törenine Çine Kaymakamı Turan Erdoğan katılmazken, Çine İlçe Jandarma Komutanı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük, Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Türk Hava Kurumu Çine Şube Başkanı Doğan Özırmak, siyasi partilerin ilçe başkanları, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Buradaki programın ardından Yüksel Yalova Stadyumu’nda 23 Nisan Etkinliklerine geçildi. Binlerce Çineli vatandaş 23 Nisan coşkusunu yaşamak için tribünlerde yerini alırken, Çine İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan ve Çine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kaan Güllü ile diğer protokol üyelerinin de yerini almasıyla başlandı. Etkinlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından ilçede eğitim gören ve yapılan çeşitli spor müsabakalarında derece yapan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Müsabakalarda birinci olan öğrencilerin ödüllerini İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, ikinci olanlara Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük, üçüncülük başarısını elde eden öğrencilerin ödüllerini de Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kaan Güllü takdim etti.

Tören, 23 Nisan şiirleri ve öğrenciler tarafından hazırlanan kareografi ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Gösterilerin ardından tören sona erdi. 







 
Son Eklenen Haberler