Takip Et

/>

SON DAKİKA

Çine Esnaf Odası Başkanı Uyar güven tazeledi

22 Mart 2022, Salı 18:00

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimli Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut Başkan Metin Uyar 1058 oy alarak yeniden güven tazeledi. Rakibi Ali Örter ise 408 oyda kaldı.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Çine Esnaf Odası seçimli Olağan Genel Kurulu, Belediye Sosyal Tesisleri Düğün Salonu’nda yapıldı. Genel Kurula, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt ile İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Semra Eroğlu, AK Parti Çine İlçe Yönetim Kurulu üyeleri,  Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan ile Başkan Vekili Hasan Eyefçi, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Akçaova Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun, AYESOB’a bağlı çok sayıda esnaf odası başkanı ve Çine esnafı katıldı.

Genel kurulun divan Başkanlığı için AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan önerildi. Yapılan oylama sonrası divana seçilen Başkan Çetindoğan, gündem maddelerine geçti. Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

“BUNDAN SONRA KİMSEYİ KANDIRAMAZSINIZ”

Dilek ve temenniler bölümünde Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adaylarına söz verildi. İlk konuşmayı gerçekleştiren Ali Örter, “Geride kalan 12 yıl içerisinde ben yapılan bir şey görmedim. O nedenle ne diyedeceğimi de bilemiyorum. 3 tane ekmeğe muhtaç bırakılan esnafımızı bu zor durumdan kurtaracağız, bundan hiç şüpheniz olmasın. Pandemi sürecinde hazırlıksız bir yönetim kurulu olarak esnaf için hiçbir şey yapmadınız. Maaşlarınızı bırakıp esnafımızı yardım edebilirdiniz. 3 Tane ekmek için esnafı ayağınıza çağırdınız, biz bunları yapmayacağız. Biz esnafımızın sesi olacağız. Birde proje yapacağız diyorsunuz. Odamızın 700 bin lirası var ve bunun 100 bin lirasını bu genel kurul için harcayacağız, kalacak 600 bin lira. En az 350-400 bin lira proje için harcadığınızda kalan 200 bin lira ile kulübe bile yapamazsınız. Bundan sonra kimseyi kandıramazsınız” diye konuştu.

“KENDİMİ ESNAFA ADADIM”

Geride bıraktığı görev süresince kanunlar çerçevesinde hizmet ettiğini belirten Metin Uyar da, “Görev sürem boyunca esnafın yanında oldum. Ben kimseyi celallenmedim. Elimden geldiği kadarıyla esnafın derdine çare bulmaya çalıştım. Kanunların bana verdiği yetkiye dayanarak bazı yetkilerinde dışın çıktık. Bir tane esnafım çıksın gelsin. ‘Metin başkan ben odaya geldiğimde seni yerinde bulmadım. Sen benim işimi görmedin’ desin, şuan adaylıktan çekileceğim. Ben her zaman esnafımın yanında oldum. Aydın’daki 82 odanın içinde başkanım Selahattin Çetindoğan’dan izin aldım. ‘İşyeri kapalı olan esnafımıza iş yapamıyorlar, 3’er adet ekmek vereceğim’ diye. Sonra üç dört fırın ile anlaştım. Bir defaya mahsus kaşenizi basın ne ş yaptığınızı görelim. Gelin üç tane ekmek alın. Bir haftanın içinde 10 bin adet ekmek dağıtıldı. Hiç kimseyi rencide etmedim. Hiç kimse ‘odaya gelim, fiş alıp da ekmek alın’ da demedim. Sadece mesaj attık üyelerimize. Projemizi yapacak olduğumuz o arsayı aldığımızda o gün için 550 bin lira paramız vardı. 867 bin liraya aldım. Birlik Başkanım 200 bin lira bize para çıkarttı, bunu da ödedik. Bu yere 4 yıl kiraya verdim. Biz bu arsaya odamıza ait dinlenme tesisi ve yöresel ürünlerimizin tanıtılıp pazarlanması için oluşturacağız. O gün ben bu yere 867 bin liraya aldım. Bugün müteahhit 6 milyon lira teklif ediyor. 82 odanın içinde en büyük yatırımı ben yaptım. Biz odanın parasını çarçur etmedik. Ben kendimi esnafa adadım ve adamaya devam edeceğim. İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalarla genel kurul son bulurken, seçimlere geçilerek oy verme işlemi başladı. Yapılan oylama sonucu bin 469 esnaf yeni başkanı belirlemek için oy kullandı. Yapılan sayımlar sonucu 1058 oy alan Metin Uyar, 4. dönem için yeniden Çine Esnaf Odası Başkanı seçildi. Rakibi Ali Örter de 408 üyenin oyunu aldı.

Metin Uyar Başkanlığı’ndaki Çine Esnaf Odası Başkanlığı’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Tuğrul Tosun, Eyüp Kuş, Hasan Yıldız, Levent Bağdatlı, Mutlu Aktaş, Erçin Karabulut, İlhan İri ve Münir Güleş. Denetim Kurulu Asil Üyelere ise, Gökhan Özpala, Erkan Gökaslan ve Mehmet Sezer. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler