• 28 Temmuz 2026, Salı 10:37

Aydın'da bir isim daha saf değiştirdi! Av. Orçun Akbulut Yeni Parti'de

Aydınlı avukat Orçun Akbulut, sosyal medya hesabından yaptığı kapsamlı açıklamayla siyasi yolculuğunu Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti çatısı altında sürdüreceğini duyurdu. Akbulut, kararının bir kopuş değil, ilkelere bağlılığın doğal sonucu olduğunu vurguladı.

Aydın'da kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden Av. Orçun Akbulut, yaptığı yazılı açıklamayla siyasi kariyerinde yeni bir döneme adım attığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yayımladığı mesajda, bundan sonraki siyasi mücadelesini Yeni Parti bünyesinde sürdüreceğini açıklayan Akbulut, kararının kişisel değil, ilkesel bir tercih olduğunu ifade etti.

Yayımladığı açıklamada Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Orçun Akbulut, bazı dönemlerde sessiz kalmanın kolay olduğunu, ancak asıl sorumluluğun doğru bildiği yolda hareket etmek olduğunu dile getirdi. Siyasetin makam ve unvanlardan ziyade vicdanın sınandığı bir alan olduğunu vurgulayan Akbulut, geçmişte birlikte siyaset yaptığı yol arkadaşlarına teşekkür ederek, aldığı kararın hiçbir kişiye yönelik olmadığını belirtti.

"SİYASİ MÜCADELEME YENİ PARTİ ÇATISI ALTINDA DEVAM ETME KARARI ALDIM"

Açıklamasında, "Bugüne kadar görev yaptığım siyasi hareket içerisinde birlikte mücadele ettiğim, omuz omuza yürüdüğüm tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Aynı idealleri paylaştığımız hiçbir arkadaşımı bu kararın muhatabı olarak görmüyorum. Ancak inanıyorum ki; Türkiye’nin bugün ihtiyaç duyduğu şey yalnızca muhalefet etmek değil, umut inşa etmektir. Sadece eleştirmek değil, çözüm üretmektir. Sadece konuşmak değil, cesaretle harekete geçmektir. Bu nedenle siyasi mücadeleme, Sayın Özgür Özel’in öncülüğünde kurulan Yeni Parti çatısı altında devam etme kararı aldım. Bu karar bir kopuş değildir. Bu karar; adaletin hukuktan, liyakatin sadakatten, üretimin ranttan, millet iradesinin kişisel hesaplardan daha değerli olduğuna olan inancın doğal sonucudur.

"DEĞİŞEN YALNIZCA YÜRÜDÜĞÜMÜZ YOL DEĞİLDİR"

Bizler; Hiçbir gencin umudunu yurt dışında aramadığı, Hiçbir emeklinin ay sonunu hesaplamak zorunda kalmadığı, Hiçbir çiftçinin toprağını terk etmediği, Hiçbir esnafın kepenk kapatmak zorunda bırakılmadığı, Hiçbir çocuğun fırsat eşitsizliği nedeniyle hayallerinden vazgeçmediği, bir Türkiye hayal ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı, eski tartışmaların değil; yeni çözümlerin yüzyılı olmak zorundadır. Ben bu yolculuğa makam için değil, mücadele için çıkıyorum. Çünkü inanıyorum ki; siyaset ancak halkın sesine kulak verdiği sürece anlam taşır. Güç, milletten alınır ve yine millet için kullanılır. Aydın’a olan sevdam, Efeler’e olan sorumluluğum ve ülkeme olan bağlılığım dün neyse, bugün de aynıdır. Değişen yalnızca yürüdüğümüz yol değildir. Değişen, Türkiye’nin daha güçlü, daha adil ve daha umut dolu bir geleceğe ulaşması için omuz omuza yürüdüğümüz kadrodur. Bu yol kolay olmayacaktır. Ama tarih, kolay yolu seçenleri değil; doğru bildiği yolda yürümekten vazgeçmeyenleri yazar. Bugünden itibaren bütün enerjimi, bütün birikimimi ve bütün gayretimi; daha güçlü bir demokrasi, daha güçlü bir hukuk devleti ve daha güçlü bir Türkiye için ortaya koyacağım.

Çünkü inanıyorum ki; Gelecek, korkunun değil cesaretin… Sessizliğin değil söz söyleyenlerin… Bekleyenlerin değil değiştirmeye cesaret edenlerin olacaktır. Bu yeni yolun; Aydın’ımıza, ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Saygılarımla" dedi. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.