Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın şehrinin en büyük krizi Özlem Çerçioğlu’nun tavrı, uygulamaları ve ekibi”

27 Nisan 2022, Çarşamba 11:33

     


Gazeteci Emin Aydın, Serhan Seyhan ve Servet Töz'ün hazırlayıp sunduğu, tvDEN'de yayınlanan Kriz Masası, Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediye Meclis Üyesi, Aydın Barosu Avukatı Neşe Menderes'i konuk etti. Belediye Meclisi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerine dair açıklamalarda bulunan Menderes, “Aydın şehrinin en büyük krizi Özlem Çerçioğlu’nun tavrı, uygulamaları ve ekibi” dedi.

“YAZILIP ÇİZİLENLER BENİ MANİPÜLE EDEBİLİRDİ”

Hemen Aydın Büyükşehir hem de Efeler Belediyesi’nde Meclis Üyeliği yapmakta olan Menderes, “Efeler Belediyesi’nin Meclisi’nde kendimi çok daha rahat hissediyorum. Fatih Başkan’ın; kişilerin konuşmasına, fikirlerini söylemesine müsaade eden bir yapısı var. Bulunduğunuz ortamda söz söyleyebilmeniz için psikolojik olarak da rahat olmanız gerekiyor. İnsanlar devamlı size agresif yaklaştığında ya da bir kelimenizi cımbızla çekip yanlış anlamlar yüklemeye çalışacağı bir ortamda söz söylemek daha zordur. Bu nedenle Efeler’de çok daha rahatız. Örneğin en son Efeler’in Faaliyet Raporu toplantısında ben bir konuşma yapmıştım. Sonrasında Başkan Fatih Atay ‘Bizi övdün mü yerdin mi anlamadım ama güzel konuştun’ demişti. Biz Belediye Meclis Üyeleri olarak Aydın’ın daha ileriye taşınması için söz söylüyoruz. Yoksa kimseyi yere çalmak ya da toplum nezlinde kötü bir duruma düşmesi için konuşmuyoruz. Dolayısıyla bizlere konuşmamız için izin verilsin istiyoruz. Şunu biliyorum ki Fatih Başkan’ım bize saygı duyuyor ve söylediğimiz sözlerde herhangi bir art niyet aramıyor. Bizler zaten art niyetli değiliz. Ben bu kadar yıl meslekte, sosyal hayatta, sivil toplum örgütlerinde çalışmayıp bu noktalara gelmiş olsaydım o yazılıp çizilenler beni manipüle edebilirdi. Hayatımda hiçbir zaman ‘Ben her şeyi bilirim’ deyip iddialı konuşmadım. Dolayısıyla egolu konuşmalar bana yakışmaz.” dedi.

“HERKES HAKKINDA BİR ÖN YARGILARI VAR”

Menderes, “ Özlem Başkan ve çevresinde oluşturduğu ekibin birçok handikabı var. Alışmış oldukları bir düzen var. Belki de gücü bu şekilde elde etmişlerdir. Bu güçten hiçbir şey kaybetmek istemiyorlar. Öyle olunca da söylenilen her şeyi kendilerine bir tehlike olarak arz ediyorlar. Bu da çok büyük bir sıkıntı tabi ki. Öyle bir ön yargı var ki, övmek için bile konuşmaya başlasanız dahi dinlemiyor. Herkes hakkında bir ön yargıları var. Hal böyle olunca Aydın’a hizmet edemiyor. Aydın açısından bakınca bence başarısız bir Belediye Başkanı. Bu duruma seçim kazanmak, birçok oy almak elbette etkili olabilir. Fakat seçilmiş olmanız başarılı olduğunuz anlamına gelmez. Aydın’ın ne kadar büyük bir kayıpta olduğunu herkes söylüyor. Bu şehrin en büyük krizi Özlem Çerçioğlu’nun tavrı, uygulamaları ve ekibi” ifadelerini kullandı.

“HALKIN TEPKİ GÖSTERMESİ GEREKİYOR”

Menderes, “Bilmediğiniz bir konuda fikir yürütemiyorsunuz. Önce bilgilenmeniz gerekiyor. Bilgiye ulaşım mümkün olmayınca o konu üzerine soru sorup, konuşamazsınız. Bizim bilgiye ulaşmada bir sorunumuz var. 2014 yılında, yani bizden önceki dönemde meclis üyelerinin sermaye arttırışlarının ödemelerini biz 2020 bütçesinde değerlendirmişiz. Bu durum hukuki olabilir. Hukukiliği tartışılmamıştır bugüne kadar. Hukuki olmak başka, etik olmak başka, hizmet odaklı olmak başka bir şeydir. 2014 yılındaki bir sermaye artırımı ödemesini ben 2020 yılında yapmam. Yapacaksam tekrar meclise getiririm, gerekçelerini açıklayıp yeni bir sermaye artışı alırım ve ona göre yaparım. İMAR AŞ. ile ilgili sermaye artırımları bize bu sene gelmeye başladı. İMAR AŞ. ‘nin 2020 Sayıştay raporu ile bunlar ortaya çıkmaya başladı. Genelde Belediye şirketleri zararlarını kapatmak için sermaye artırımına gidiyorlar. Bunu artık Türkiye’de bilmeyen yok. Böyle olunca emin olun ki biz Meclis üyeleri karşı çıkıyoruz. Elinizdeki bütçeyi iyi kullanamıyorsunuz diyip faaliyet raporu eleştirimizi yaptık, ret oyumuzu verdik. Vatandaşın bunları bilmesi ve artık bu Belediye Başkanı’nın ve ekibinin Aydın’ı iyi yönetemediğine karar vermesi lazım. Halk bir şey demeyince olmuyor. Halkın tepki göstermesi gerekiyor. Meclis toplantıları açık bir şekilde yapılıyor, vatandaşlarımız izleyebilir” dedi.

“HİZMET HUKUKA UYGUNLUKLA EŞ DEĞERDE OLMAMALI”

Menderes, “Otizm merkezlerinin, kreşlerin açılması hepimizin destekleyeceği şeyler. Fakat Aydın’da çok fazla sayıda yaşlı nüfus var. Zaten bu sebeple Aydın için sıklık ‘Emekli Şehri’ adlandırması kullanılıyor. Fakat popülist hizmetler yapılıyor. Örneğin Yaşlı Bakım Evi vardı Cuma Mahallesi’nde. Orayı kapatıp yerine yurt tarzı bir misafirhane yapılmış, çok fazla da masraf edilmiş. Evet, yapılan şey hukuka aykırı olmayabilir. Fakat bence hizmet hukuka uygunlukla eş değerde olmamalı. Suç konusu olursa hukuka uygunlu konuşulur. Hizmet etmek isteyen kişi bunun nasıl olduğuna bakar. Yani etik mi, ahlaki mi, yararlı mı diye bakar. Fayda maliyet hesabına bakar. Yani yaptığınız maliyet ile elde edeceğiniz fayda arasında bir denge yoksa o zaman sen kendi paranı kullanırken gösterdiğin özeni vatandaşın ve devletin parasını harcarken göstermiyorsun demektir. Mesela Efeler Belediyesi’nin şu an kullandığı Belediye Binası’nı Efeler’e layık görüyor musunuz? Oradaki çalışanlara layık görüyor musunuz?” diye konuştu. (MEHMET AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler