Takip Et

/>

SON DAKİKA

Eski müdüre haciz gitti, Çerçioğlu’nun rezaleti ortaya çıktı

25 Aralık 2023, Pazartesi 14:10
Son güncelleme: 25 Aralık 2023, Pazartesi 14:34

     


Ege Et ve Aybel A.Ş.’nin eski genel müdürüne haciz gitti, Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde “rezalet” olarak tanımlanacak türden skandallar olduğu ortaya çıktı.

Ege Et AŞ ve Aybel AŞ şirketlerinin genel müdürlüğü görevini yürütürken 13 Şubat 2017’de emekli olan Muharrem Şanlı’ya maliye haciz gönderdi. Vergi borçlarının eski genel müdürden istenmesi ile altı yıl boyunca şirketlerin olağan ve olağanüstü genel kurullarının yapılmadığı ve sicil kaydının da silinmediği ortaya çıktı. Şirketlerin yönetim, muhasebe birimleri olması hatta bazı yöneticilerin üçer maaş almasına rağmen böyle bir sorumsuzluk yaşanması, “rezalet” olarak nitelendiriliyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun şirketlerin başına oğlunun arkadaşı Cüneyt Şahin’i getirdiği şehirde gündem konusu olmuş, liyakat tartışmaları yaşanmıştı. Yaşananlar, “Liyakat yoksunu kadronun belediye şirketlerini getirdiği hal” olarak değerlendiriliyor. Şirketlere sadece danışmanlık adı altında yeminli mali müşavirlik hizmeti verildiği, tam tastik sözleşmesi yapılmaması nedeniyle gerçek denetim yapılmadığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde yaşanan bu ve benzeri skandalların incelenmesi ve inceleme sonucunun kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. (MEHMET AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler