Takip Et

SON DAKİKA

“Bu örgütün merkez üssü Aydın’dır”

25 Mayıs 2022, Çarşamba 10:05

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Baş Başa programına, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Gazeteci Serhan Seyhan konuk oldu. İstanbul’da gerçekleşen operasyonlar ve bu operasyonların Aydın'la bağlantıları ile ilgili açıklamalarda bulunan Seyhan, “Erkan Karaarslan örgütünün merkez üssü Aydın’dır” dedi.

Seyhan, “Geçtiğimiz hafta hem Kadıköy Belediyesi’nde hem de Maltepe Belediye’sinde yaşanmış bir operasyon var. Rüşvet ve evrakta sahteciliğe dayalı bir operasyondu bu. Belediye görevlileri ve Belediye Başkan Yardımcılarının da aralarında bulunduğu, iki operasyonla toplamda 80’e yakın personelin gözaltına alındığı durumlar yaşandı. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. İstanbul’da yapılan operasyonların benzeri işlerin tamamı, yargılama aşamasında Aydın’da devam etmekte. Hatta çok daha fazlası. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yolsuzluğun kitabı yazılsa, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 12 ciltlik ansiklopedi çıkar. Yolsuzluklar üzerinden literatüre girmiş bir Belediyemiz var. Ben 13 yıllık sürecinde Sayın Çerçioğlu’nun, başlangıcından bugüne aynı bakış açısı ve hiyerarşi ile devam ettiğini düşünmüyorum. Kendisinin sürekli bir şaibe, sürekli bir yolsuzluk, usulsüzlük iddiası ve sürekli bir kamu zararı söz konusu olan 8 yıllık süreci var. 8 yılda iddia edilenler kadar hizmet ortaya konmadı. Bu da Aydın için üzücü bir taraf” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI KURULUŞLARIN TAMAMI İLE ÇALIŞMIŞ”

İstanbul’daki operasyonlar ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilişki hakkında Seyhan, “Büyükşehir Belediyesi Erkan KaraaRslan isimli kişinin Aydın Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarıyla iş yapması ile beraber bir sürece girdi. Bu 15 Temmuz 2016 darbe girişimine kadar da devam etti. 15 Temmuz sonrası kendisi tutuklandığı için peyderpey tasfiye sürecine girdiler. Erkan Karaarslan’ı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden tasfiye ettiler. Fakat yargılama süreçleri devam ediyordu tabii ki. İstanbul’daki operasyonlar ile bağlantısına gelirsek; Avcılar’da iki dosyadan bir operasyon yapılmış ve iki ayrı tutuklama kararı çıkartılmıştı. Bunlardan ikisinde de Erkan Karaarslan’a tutuklama talebinde bulunuldu. Birisinde de Handan Toprak Benli ’ye tutuklama talebinde bulunuldu. Şu anda Handan Toprak Benli Avcılar eski Belediye Başkanı. Yaptıkları 200 bin civarında bir ihale 54 bin civarında doğrudan temin sebebiyle gözaltı kararı sonrası doğrudan tutuklama talebinde bulunuldu ve tutuklandı. Tutuklanması sonrası süreç Belediye’ye sirayet etmeye başladı. Bunun ilki Kadıköy’de yaşandı, sonra Avcılar’da yaşandı. Daha yaşanması muhtemel Sarıyer, Adalar, Büyükçekmece, Beylikdüzü gibi belediyelerin de içerisinde yer aldığı söyleniyor. Biz Bunları MASAK Raporu ile tespit ettik. 202 sayfalık bir MASAK Raporu var. Bu raporda şöyle bir durum söz konusu; Erkan Karaarslan, bağlı şirketler ve bağlı şirketlere hesap transferleri. Hangi kişilerle veya şirketlerle hesap transferlerinde bulunduğuna dair bilgileri ifade eden bir MASAK Raporu. Erkan Karaarslan’ın direkt Aydın Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarından iş yapmadığı hiçbir kurum ve kuruluş yok. Bunları sayalım dersek; Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ, İMAR AŞ., AYBER AŞ., AYSERA ile yapmış. Yani Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluşların tamamı ile Erkan Karaaslan çalışmış. AK Parti’li Belediyeler ile de çalışılmış şeklinde bir iddia var. Evet, çalıştığı bazı kurumlar var. Ama çok basit ve cüzi rakamlar var” ifadelerini kullandı.

“BİNLERCE HTS KAYDI VAR VE BUNLAR TESPİT EDİLMİŞ”

Seyhan, “Erkan Karaarslan, bunları organize eden kişileri kendi referansı ile getirdiğini, atamalarının kendisi sayesinde sağladığını kendisi de ifade ediyor zaten. Bu kişilerin hesaplarına milyonlarca liralık para transferleri yapan zaten Erkan Karaarslan’ın kendisi, bu kişilerin Aydın’a atanmasına referans olan da kendisi. Fakat ne hikmetse Özlem Çerçioğlu bunların hepsini inkar ediyor. Önce tanımıyorum diyor, sonra bir ihalede karşılaştık diyor, ardından benim onunla iletişimim ve bağım yok diyor. Fakat Erkan Karaarslan çıktığı mahkemede, “Bizim kendisiyle binlerce HTS kaydımız var” dedi. Gerçekten binlerce HTS kaydı var ve bunlar tespit edilmiş. Bu tespitler de aynı zamanda mahkeme dosyalarına eklenmiş. Özlem Çerçioğlu bu konular ile ilgili hiçbir şey söylemiyor. Erkan Karaarslan ile ilgili birleştirilmiş 10 dosyada birlikte yargılanıyorsunuz. Erkan Karaarslan bu konuların taraflarından bir tanesi, siz de taraflardan diğerisiniz. Bunlarla ilgili yargı süreçleri 4-5 yıla ulaşanlar var, Erkan Karaarslan’ın Bakanlık nezdine ulaşan ifadeleri var, çöp süpürme ihalesinde size verilmek üzere 250 bin lira teklif edildiğini söylüyor, sizinle binlerce kez görüştüğünü söylüyor. Erkan Karaarslan’ın şirketine Belediye ile iş yapan firmaların para transferi de var. Mesela SAMPAŞ ve Litera. Bunlar Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne iş yapan yazılım firmaları ki zaten Litera dava konusu. Mesela Litera, Erkan Karaarslan’ın firmasına para göndermiş, neden? Litera ve SAMPAŞ’ın gönderdiği para 2 milyonu geçiyor. Aydın’dan aldıkları toplam para 5 milyonu geçiyor. Yani burada ihale pazarlandığı iddiası da ortaya çıkar. Erkan Karaarslan 250 bin lira için tutuklanabiliyorsa, Handan Toprak Benli tutuklanabiliyorsa; eğer resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma, örgütlü suç şüphesi içeriyorsa, bu örgütün merkez üstü Aydın’dır. Bunu kimse inkar edemez” dedi.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE BERABER 10 DOSYADA YARGILANIYORLAR”

Serhan Seyhan, “Erkan Karaaslan suç örgütü olarak tanımlanan ve İstanbul’da tutuklama sebebi olan konu ile ilgili Aydın’da 2 genel müdür, orada iş yapan şirketlerin yetkilileri. Birisi Muharrem Şanlı, birisi de Ümit Erkan. Muharrem Şanlı hem AYBEL’in hem de EGE ET’in Genel Müdürlüğünü yaptı, Ümit Erkan halen 75 milyon zarar eden İMAR AŞ.’nin Genel Müdürlüğüne devam ediyor. Böyle baktığınız zaman merkez üssü neresiymiş? Aydın. İstanbul’da Erkan Karaarslan suç örgütü ile ilgili bir operasyon yapıldı, 19 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin şu anda tutukluluğu devam ediyor. Bu organize suç örgütünün lideri Erkan Karaarslan mıdır yoksa ona bunu yaptırmaya zorlayan başkaları mı vardır? Bu tartışılması gereken bir konu. Şimdi Erkan Karaarslan’ı herkes töhmet altında bırakıyor fakat böyle de bir şey var. Sonuçta kendisi turistik bir gezi için gittiği bir yerde yapmadı bu işi. Yapmasına izin ve onay veren yetkili bir makam vardı. Özlem Çerçioğlu ile beraber 10 dosyada yargılanıyorlar. Hepsi de yüz kızartıcı suçlamalar. Fakat Belediye Başkanı, hiçbir açıklama yapmadan görevine devam ediyor. İstanbul’a yapılan operasyonun merkez üssünün Aydın olduğu tüm belgeleriyle ispat ederim” diye konuştu. (MEHMET AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler