Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da can dostları için bir ilk

25 Mayıs 2022, Çarşamba 09:20

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde bir ilki gerçekleştiren Petday Pet Kuaför Salonu işletmecisi Osman Yıldız, “Bakım için bize kedi ve köpeklerini getiren vatandaşlar ilk önce şaşırıyor, sonra da çok memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Bu vatandaşların suçu değil tabi ki, Aydın’da böyle bir hizmet yoktu” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Meşrutiyet Mahallesi Huzurevi Caddesi’nde 10 ay önce Petday Pet Kuaför salonunu açan Osman Yıldız (27), Aydın’da ki hayvan sahiplerinin bu hizmeti alabilmek için diğer illere gitmek zorunda kaldığını belirtti. Verdiği hizmet ile bu durumun tersine döndüğünü belirten Yıldız, Muğla, İzmir başta olmak üzere diğer il ve ilçelerden hayvan sahiplerinin kendilerine gelmeye başladığını belirtti.

“AYDIN’DA HAYVAN SAHİPLERİ BU HİZMETİ ALABİLMEK İÇİN İZMİR’E GİDİYORDU”

Kendisine ait kedi ve köpeğinin bakımlarını yaptırmak istediğinde bu işlemlerin Aydın’da yapılmadığını fark eden Osman Yıldız, gerekli eğitimleri alarak Aydın’da bu hizmeti başlattığını söyledi. Yıldız, “Kendi kedim ve köpeğim var. Can dostların bakımları önemsiz gibi gözüküyor olabilir ama aslında çok önemli bir konu. İlk öncelikle bu işi kendim yapabileceğime inandım. Ve bu sebepten yola çıkarak, eğitimlerini ve gerekli sertifikalarını aldıktan sonra işyeri açma belgelerimi de tamamlayıp salonumu hizmete açtım. Aydın’da böyle bir eksikliğin olduğunu bildiğim için bu hizmeti vermeye başladık ve Aydın için bir ilke imza atmış olduk. Burada sadece kedi ve köpeklere tıraş hizmeti vermiyoruz. Göz, kulak temizliği, pati bakımı, profesyonel bir şekilde yıkama, makas tıraşı da ekstra yaptığımız işlemler. Ayrıca hayvanlara yaptığımız işlemlerde anestezi kesinlikle yapmıyoruz. Çünkü anestezi işlemi çok riskli ve ölümle sonuçlanabiliyor. İstenilen boyutta ve uzunlukta makas ile tıraşı yaptıktan sonra, hayvanların cinsi ve ırkına göre özel şampuanlarımızla yıkamasını yapıyoruz. Pati kremleri, göz ve kulak losyonları ile genel bakımlarını tamamlıyoruz. Aydın’da hayvan sahipleri bu hizmeti alabilmek için İzmir’e gidiyordu. Artık İzmir’e gitmek yerine bize geliyorlar. İşletmemizde evcil hayvanlarımıza özel kıyafetler, tasma çeşitleri, parfümler, şampuanlar ve oyuncaklar da mevcut. Burada ki ürünler aslında kendi kedi ve köpeğim için kullandığım, iyi markalara ait ürünler olup diğer hayvan sahiplerinin de beğendiği ürünler” diye konuştu.

“BU HİZMETİ PROFESYONEL OLARAK VERİYOR OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Yaklaşık 10 ay önce bu hizmeti vermeye başladığını söyleyen Yıldız, “Bakım için bize kedi ve köpeklerini getiren vatandaşlar ilk önce şaşırıyor, sonrada çok memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Bu tabi ki vatandaşların suçu değil, Aydın’da böyle bir hizmet yoktu. ‘Ben yılda 1 kere gelirim’ diyen insanlar, bile ayda bir kere gelmeye başladı. Çünkü hayvanların güzel ve bakımlı olması, onları da çok mutlu ediyor. Böyle bir hizmetin varlığından haberdar olan tavşan ve kuş sahipleri de bize gelmeye başladı. Fakat çoğunlukta kedi ve köpek sahipleri bakım için gelmekte. Bazen yaşadığımız ilginç diyaloglarımız da oluyor. Bir müşterimiz bizden şampuan ve krem alarak köpeğini evde yıkamak istediğini söyledi. Malzemeyi verdik ama daha sonra tekrar bize geldi ve bizim gibi yıkayamadığını söyleyerek, tekrar yıkamamızı istedi. İnsanlar gibi hayvanların da genel bakımı çok önemli. Bize gelen bir hayvanın genel bakımı, 1 saat ile 7 saat arasında değişiyor. O nedenle sabır ve hayvanlarla iyi diyalog kurabilmek çok önemli. Bu hizmeti profesyonel olarak veriyor olmaktan da çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler