• 20 Temmuz 2026, Pazartesi 12:03

Mesaj ulaştı, Alıcık konuşmadı!

Buharkent'te Cumhur İttifakı ortakları arasında yaşandığı öne sürülen gerilimde adı geçen eski MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, kendisine yöneltilen sorular karşısında değerlendirme yapmadı. Alıcık'ın sessiz kalması, MHP Aydın İl Başkanlığı'nın daha önce yayımladığı mesajı yeniden gündeme taşıdı.

Aydın'ın Buharkent ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Erol ile MHP İlçe Başkanı Mustafa Çakır arasında yaşandığı öne sürülen gerilim, taraflardan peş peşe gelen açıklamalarla gündemdeki yerini koruyor. Belediye Başkanı Mehmet Erol'un kamuoyuna yaptığı açıklamaların ardından MHP Buharkent İlçe Başkanı Mustafa Çakır iddialara yanıt verirken, daha sonra MHP Aydın İl Başkanı Osman Gazi Cihangiroğlu da taraflarla görüştüğünü belirterek olayın büyütülmemesi gerektiğini ifade etti. Yaşanan gelişmelerin ardından gözler bu kez eski MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'a çevrildi.

YAŞANANLAR HALUK ALICIK!A İLETİLMİŞTİ

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, daha önce yaptığı açıklamada, MHP Buharkent İlçe Başkanı Mustafa Çakır'ın 2024 yerel seçimlerinde Demokrat Parti'nin belediye başkan adayını desteklediğini öne sürmüş, bu iddiaları dönemin MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık ile hem yüz yüze hem de telefon görüşmelerinde paylaştığını ifade etmişti. Başkan Erol ayrıca, belediye meclis üyesi Yıldıray Çimen'in görevinden ayrılması sürecinde de benzer değerlendirmelerini Haluk Alıcık'a ilettiğini belirterek, parti içinde yaşanan gelişmelere ilişkin daha önce de uyarılarda bulunduğunu iddia etmişti.

 

"NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM"

Konuya ilişkin değerlendirmesi istenen eski İl Başkanı Haluk Alıcık ise yaşanan süreç hakkında yorum yapmadı. Alıcık, "Ne olduğunu bilmiyorum. İl başkanlığı ile görüşün, benim bilgim yok. İl ve ilçe başkanları cevap verir" ifadelerini kullanarak mevcut il ve ilçe yönetimini işaret etti. Eski il başkanı, Mehmet Erol'un kendisiyle ilgili iddiaları hakkında da herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

SESSİZLİĞİ O PAYLAŞIMI HATIRLATTI 

Haluk Alıcık'ın konuya ilişkin sessiz kalması ve açıklama yapmaktan kaçınması, MHP Aydın İl Başkanlığı'nın 4 Nisan 2026 tarihinde resmi sosyal medya hesaplarından yayımladığı basın duyurusunu yeniden gündeme taşıdı. Söz konusu açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Aydın'daki tek yetkili temsil makamının il başkanlığı ve resmi teşkilatlar olduğu belirtilirken, partinin görüş ve değerlendirmelerinin yalnızca bu kanallar aracılığıyla kamuoyuna duyurulduğu vurgulanmıştı. Açıklamada ayrıca, geçmişte kullanılan unvanlara dayanılarak yapılan değerlendirmelerin partiyi temsil etmediği ifade edilerek, kamuoyunun bu tür açıklamalara itibar etmemesi istenmişti.

Alıcık'ın sessizliği, MHP Aydın İl Başkanlığı'nın aylar önce yayımladığı ve yalnızca resmi teşkilatların parti adına açıklama yapabileceğini vurgulayan basın duyurusunu yeniden akıllara getirdi. (İREM DELİCE)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.