Aydınlı özel sporcular, Konya'da düzenlenen SOBE Spor Oyunları'nda gösterdikleri üstün performansla kente büyük gurur yaşattı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Atletizm Yarışmaları'nda mücadele eden sporcular, madalyalarla Aydın'a döndü.
16-18 Temmuz 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda 2007 doğumlu otizmli milli sporcu Yusuf Yavaş, yarıştığı iki branşta da kariyerinin en iyi derecelerini elde ederek adından söz ettirdi. Başarılı atlet, 1500 metrede gümüş madalya kazanırken, 3000 metrede ise rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu ve altın madalyanın sahibi oldu.
Şampiyonada Aydın'ı temsil eden bir diğer sporcu Kuzey Yılmaz, 100 metre yarışında Türkiye ikincisi olurken, Kıvanç Narman ise 200 metre kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
Elde edilen başarıyı daha da anlamlı kılan detay ise sporcuların eğitim hayatı oldu. Altın madalyalı Yusuf Yavaş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Antrenörlük Bölümü 2. sınıf öğrencisi olarak hem akademik hem de sportif alandaki başarısıyla dikkat çekti. Türkiye üçüncüsü olan Kıvanç Narman ise aynı bölümün 3. sınıf öğrencisi olarak kürsüye çıkmayı başardı.
Yusuf Yavaş'ın antrenörlüğünü Sinan Korkmaz üstlenirken, Kuzey Yılmaz ve Kıvanç Narman'ın antrenörlüğünü ise Süleyman Burdurlu yaptı. Sporcuların Konya'da elde ettiği dereceler, Aydın'da özel sporcuların atletizm alanındaki başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. (ERDAL AYDIN)
























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.