Görevi başındayken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren avukat Zekeriya Polat’ın davasında karar açıklandı. Aydın Barosu’nun da katılan sıfatıyla yer aldığı yargılamada sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Yalova’da görevini yürüttüğü sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden avukat Zekeriya Polat ile ilgili davada yargı süreci tamamlandı. Kamuoyunun yakından takip ettiği dosyada karar duruşması, 19 Haziran 2026 tarihinde Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.
Duruşmaya, Aydın Barosu Başkanı Utku Devrim Barış Arslan da katılarak yargılama sürecini yerinde takip etti. Meslektaşlarının uğradığı saldırının ardından davaya müdahil olan Aydın Barosu, karar aşamasında da salondaki yerini aldı.
Mesleğini icra ettiği sırada yaşamını yitiren avukat Zekeriya Polat için sürdürülen yargılamada, Aydın Barosu katılan sıfatıyla davaya dahil oldu. Mahkeme heyeti, sanığın kasten öldürme suçunu işlediğine hükmederek, avukat Zekeriya Polat’a yönelik eylemi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Cinayette kullanılan silahın ruhsatsız olduğunun tespit edilmesi üzerine mahkeme, sanık hakkında ayrıca hüküm kurdu. Bu kapsamda sanığa, ruhsatsız silah bulundurma ve kullanma suçundan 3 yıl hapis cezası verilmesine karar verildi. (İREM DELİCE)























ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.