Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın dağları doğal stüdyo oluşturdu

12 Mart 2022, Cumartesi 18:59

     


Aydın’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yaylalar doğaseverlerin ilgi odağı oldu. Doğal stüdyoyu andıran gün batımı ve sonrasındaki manzaralar da, doğaseverler tarafından ölümsüzleştirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Aydınlıların alışık olmadığı kar nedeniyle bazı küçük çaplı olumsuzluklar yaşanırken, çoğu vatandaş bu manzaranın tadını çıkarttı. Aydın’da en son 75-80 yıl önce bu kadar kar yağışı gerçekleştiği ifade edilirken, yağışlarla birlikte kuraklık endişesi de giderilmiş olduğu belirtildi.

Aydın ile İzmir’in Tire İlçesi arasında kalan Karlık Mevkii Çaldede Kampı’nda gece saatlerinde eksi 17 derecelere kadar düşen hava sıcaklığı, doğaseverleri vazgeçiremedi. Bin 600 rakımlı kamp alanına çıkan doğaseverler, doğal stüdyoyu andıran manzaraları da ölümsüzleştirildi. Aydın’ın Paşayaylası ve diğer yaylarında kar manzarasının da keyfini yaşayan doğaseverler, doğanın önemine vurgu yaptı. İklim değişikliklerinin doğaya verilen zarardan kaynaklandığını belirten Yücel Sevingül, “Bir Aydınlı olarak bu kadar yoğun kar yağışını ben ilk kez şahit oluyorum. Babam ve dedemlerin anlattığına göre, Aydın’da 1950 öncesi böyle kar yağışı yaşanmış. Oldukça kurak geçen 2021 yılı yaz sezonu sonrası bu yağışlar hepimizi oldukça sevindirdi. Gelecek nesillere bu doğallığı aktarabilmek için doğamızı korumak hepimizin görevi. Ülkemizin geleceği için öncelikle ormanlarımızı korumak zorundayız” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler